SMRŠAJ BEZ TERETANE: PROVERENI NAČINI DA DOĐEŠ DO IDEALNE TEŽINE

teretane

Leto je gotovo, pakuju se kratke haljine i bermude, no bez obzira na to što se opraštaš na neko vreme od omiljenih letnjih krpica to ne znači da zgodno telo i fit izgled još uvek nisu u modi! A mi ćemo ti otkriti kako da održiš ili dođeš do vitke figure bez odlaska u teretanu.

Poznato je da višak kilograma uzrokuje visok pritisak, povišen šećer u krvi, bolesti srca, dijabetes. Ipak, u svetu je broj gojaznih osoba u znatnom porastu. Tome, uglavnom, doprinosi nedostatak vremena da se posvetiš sebi i zdravom načinu života.

Uz malo truda i discipline možeš doći do idealne težine i sprečiti zdravstvene komplikacije. Iako je većini prva pomisao svakodnevna poseta teretane i gladovanje, koje se često neslavno završi – odustajanjem, postoje trikovi koji daju rezultate na duge staze, a ne uključuju bolne odlaske u fitnes centre.

setnja-umesto-teretane

UMESTO TERETANE BRZO HODANJE

Ko nije odustao od trčanja, nije ni pokušao. Ako se pronalaziš u ovoj rečenici, imamo alternativu. Hodanje takođe ima svoje prednosti. Da bi se ubrzao rad srca, a i da bi hodanje imalo efekta, potrebno je da ubrzano hodaš tri do četiri puta nedeljno, dovoljno je po 30 minuta.

Toplije se obuci i kreni, a možeš da povedeš i društvo kao podršku. U paru je nekad lakše.

biciklo-umesto-teretane

BICIKL KAO ZAMENA ZA AUTOMOBIL

Pored toga što bicikl ne ispušta štetne gasove koji zagađuju vazduh, vožnja ovog popularnog dvotočkaša ima velike prednosti za zdravlje i sagorevanje kalorija. Idealno bi bilo da ubuduće na posao ideš biciklom, dokle god ti to vreme dozvoljava. Ukoliko ova opcija zbog velike udaljenosti nije moguća, izdvoj 30 do 45 minuta dnevno i provozaj se gradom nekoliko puta nedeljno.

Ova aktivnost pozitivno utiče i na nervni sistem, pa je odlična anti-stres terapija. Vidiš, nije svakodnevna poseta teretane jedino rešenje. I da, ukoliko više voliš izazov, zameni vožnju bicikla rolerima.

kuvana-hrana

KUVANA HRANA

Većina ručak priprema po povratku s posla, pa zbog umora od te ideje odustane. Predlog je da hranu pripremaš danas za sutra, tako ćeš moći i na posao da poneseš zdravo pripremljenu hranu. Izbegavaj prženo i neka ti svaki obrok sadrži povrće i što više proteina.

Takođe, ako želiš da odoliš slatkišima kada uđeš u prodavnicu, izbegavaj rafove gde se oni nalaze, jer je iskušenjima nekad zaista teško odoleti, pogotovo ako su čokoladna.

misicna-masa

POMOĆ JE UVEK DOBRODOŠLA

U periodu mršavljenja pomoć i podrška su od velikog značaja. Potraži preparate koji pomažu kod suzbijanja gladi i potrebe za slatkišima, ali da su na prirodnoj bazi. Takođe, prirodni sagorevači masti, kao što su kapsaicin i piperin, podstiču termogeni efekat i oslobađanje energije pa je učinak dvostruk: mršaviš, a istovremeno imaš više energije i osećaš se moćno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa