Trikovi koje će vam pomoći da unesete manje kalorija tokom leta!

Da li ste znali da čak petina kalorija koje leti unosimo dolaze iz NAPITAKA!

1. NAJVEĆA svakodnevna kalorijska zamka jesu instant kofeinski napici, hladne nes kafe, ice coffee…

 – Tokom leta konzumirajte crnu kafu koja ima jako mali sadržaj kalorija, jaka antioksidansna svojstva, a sadržaj kafe je bar dupliran.

2. Gazirani napici su uglavnom kalorijske bombe i svakodnevnim konzumiranjem istih se možete ugojiti i do 10-15kg na godišnjem nivou.

– Tokom leta izbegavajte gazirane napitke, pijte vodu sa limunom i mentom, osvežiće vas više a mnogo je zdravije

3. LEDENI ČAJ i običan čaj nisu isto! Ledeni čajevi imaju podjednake količine šećera i kalorija kao i gazirana pića i konzumiranje većih količina mogu izazvati glavobolju.

– Tokom leta izbegavajte kupovni ICE TEA, pogledajte kako da napravite domaći ICE TEA bez mnogo šećera.

4. Alkohol! Evo nekih saveta kako da ublažite loše dejstvo:

Bez dodataka. Žestina s kojim se pripremaju kokteli ima manje kalorija nego vino ili pivo. No, uz dodatak voćnih sirupa i šlaga postaje bogat kalorijama. Stoga je bolje alkohol mešati s dijetalnim sokom.
Pijte naizmenično. Kada pijete alkohol, nakon svake čaše obavezno popijte čašu mineralne vode. Tako ćete popiti manje kalorija i alkohola, ali i smanjiti rizik od dehidratacije koju izaziva alkohol, posebno na velikim vrućinama.
Pojedite nešto. Lagan obrok pre večernjeg izlaska uticaće na to da alkohol sporije deluje, te će se smanjiti rizik od posezanja za nezravom hranom nakon zabave, a narednog dana nećete se boriti s velikim mamurlukom.
Bez šećera. Možda je zabavno, ali izbegavajte serviranja koktela i pića s dodatkom čokoladnog sirupa, mleka ili šećera na obrubu čaše. Propustite i akcije u kojima se kokteli služe u ekstravelikim čašama.
Voda, voda, voda. Potrebe za vodom zavise od vaše konstitucije, vrućine, aktivnosti i načina ishrane. No, ne zaboravite da i s vodom možete preterati.

Korpa