септембар 29, 2017

TVOJI SLATKI NEPRIJATELJI

A SLATKIŠI?

Prava je sreća ako niste ljubitelj slatkiša, ali… uglavnom svi volimo da se zasladimo nakon jela. Ako ste „slatki zub“ ili jednostavno ne možete da odolite slatkišima uradite to u popodnevnim satima (od 16 do 19 časova). Iako se ne preporučuje svakodnevna konzumacija slatkiša, u ovom periodu se prosti šećeri najpravilnije iskorišćavaju i najmanje utiču na stvaranje masnih naslaga.

Ukoliko ne možete da izdržite bez slatkiša, izaberite crnu čokoladu, sa visokim % kakaa, jedna kockica vam neće škoditi.

PAŽLJIVO BIRAJTE NAPITKE

Obratite pažnju i smanjite unos alkohola, gaziranih napitaka i veštački zaslađenih sokova. Iscedite sveže voće, prirodne sokove, pijte čajeve. Najbolje bi bilo da konzumirate dosta vode.

NE PREJEDAJTE SE

Preporuka je da u toku dana imate više manjih umesto dva do tri obilna obroka. Mozgu je potrebno oko 15 minuta da obradi informaciju da je organizam primio dovoljno hrane tj. da je sit. Ako ste osetili da vas boli stomak nakon jela, to znači da ste uneli značajno više hrane nego što vam je potrebno.

Podelite obroke u četiri do pet manjih obroka (tri glavna i dve užine) i bićete siti, a doprinosićete i mršavljenju.  Takođe, ne žurite dok jedete, sažvaćite dobro svaki zalogaj.

Saveti

Napišite odgovor

avatar
  Subscribe  
Notify of