Da li ste čuli za brokoli dijetu – 10 dana X kg

Da li ste čuli za dijetu sa brokolijem?

Ova dijeta će vam pomoći da smršate veliki broj kilograma za kratko vreme! Jelovnik uključuje pet režima rasporedjenim po danima: Svaki režim traje 2 dana počevši od prvog nakon čega se prelazti na sledeći. Ovo znači da sama dijeta traje 10 dana. Prvih 6 dana ovakve dijete su ključna faza a naredna dva jesu za ekstremiste.

Namirnice obuhvaćene ovom dijetom su odličan izvor vitamina C, koji ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje. Brokoli je jedno od najkorisnijih povrća i prema istraživanjima sadrži velike količine vitamina i minerala. Brokoli je jedan od najboljih izvora kalcijuma koji igra veoma važnu ulogu u mršavljenju. Uključujući brokoli u vašu svakodnevnu ishranu bićete zdraviji, vitalniji i, naravno, mršaviji.

Mi ćemo se ovde okrenuti i negativnim stranama kako ove tako i drugih dijeta koje „garantuju“ brzo mršaljevnje, tj skidanje velikog broja kilograma za kratak vremenski period.

Sve one imaju nešto zajedničko, i niko ne voli tu nuspojavu, i to je takozvani YO-YO efekat.

Ovo se javlja jer organizam ne stiže da se prilagodi na promenu što rezultira „nepravilnom“ radu raznih organa. Zato preporučujemo da uz sve dijete koristite Herbafast Fiber, i da ne gladujete!

 1. Prvi i drugi dan
  Doručak: 200 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 50 g raženog hleba, 1 šoljica nemasnog jogurta ili mleka
  Ručak: 250 ml nemasne pileće supe, 150 g piletine (kuvane ili pečene bez masnoće), 150 g brokolija kuvanog na pari
  Večera: 250 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari) začinjenog belim lukom i sa malo maslinovog ulja, 2 šargarepe (sirove ili kuvane na pari)
 2. Treći i četvrti dan
  Doručak: 200 g brokolija i jedna paprika – sirovo ili dinstano na maslinovom ulju i belom luku
  Ručak: 100 g tune ili kuvane piletine,150 g brokolija – kuvanog na pari ili dinstanog na luku i maslinovom ulju, 2 srednje velika paradjza
  Večera: Isto kao i doručak
 3. Peti i šesti dan
  Doručak:100 g nemasne šunke (po mogućnosti ćureće ili pileće),100 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 1 nemasni jogurt
  Ručak: 200 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 100 g nemasnog kravljeg sira, 1 šnita ražanog hleba
  Večera: 150 g nemasne govedine (ili junetine/teletine) kuvane ili pečene bez masnoće, 150 g brokolija (sirovg ili kuvanog na pari)
 4. Sedmi i osmi dan
  Doručak: 100 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 2 kuvana jaja
  Ručak: 250 ml nemasne pileće supe, 150 g piletine (kuvane ili pečene bez masnoće), 150 g brokolija kuvanog na pari
  Večera: 250 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 1 čaša soka od paradajza
 5. Deveti i deseti dan
  Doručak:150 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 2 šargarepe (sirove ili kuvane na pari), 1 šoljica nemasnog jogurta ili mleka
  Ručak:150 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 150 g ribe ili piletine (kuvane ili pečene, začinjene sa malo maslinovog ulja), 1 šnita ražanog hleba
  Večera:200 g brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 1 krompir, kuvan u kori

Ekstra saveti
Ovo nije dugotrajni plan ishrane već kratkotrajna dijeta koja daje rezultate. Doduše, velike su šanse da ćete se brzo zasititi jedenja brokolija. Ako smatrate da ova dijeta nije za vas, svejedno pokušajte da što više ovo zeleno povrće uvrstite u svoju ishranu, jer je zaista zdravo i zasitno. Ako budete disciplinovani i smanjite unos količine hrane, a povećate unos brokolija, pomoći će vam da smršate i detoksikujete telo.

Ako ne volite ukus brokolija, isprobajte sirovi brokoli koji ima blaži i svežiji ukus. Pokušajte da ga dodate u mešanu salatu – sa paradajzom, krastavcima, svežim kupusom, rotkvama i svežim karfiolom.

Korpa