Imaćete manje kilograma ukoliko napravite šoping listu!

мај 15, 2015

Imaćete manje kilograma ukoliko napravite šoping listu!

Planiranje kupovine itekako znači, posebno kada pričamo o zdravom načinu ishrane.

Koliko puta ste ušli u prodavnicu da kupite dva do tri artikla, a završili sa punim kesama slatkiša, različitih grickalica, sosova i drugih bezkorisnih kalorija?

Ukoliko niste jasno fokusirani u kupovini namirnica, ne možete izbeći visoko kalorične „izazove“.

Najnovije ispitivanje koje objavljeno u Jurnal of Nutrition Education and Behavior je dokazalo da osobe koje prave šoping listu pre kupovine imaju manje kilograma u odnosu na osobe koje impulsivno kupuju.

Ispitivanje je uključilo 1300 osoba koji su kroz anketu dali demografske podatke, visinu, težinu i kao i podatke o ishrani. Grupa ispitanika koja se pridržava planirane kupovine ima u proseku 2,3 kg manje.

Šoping lista = 2,3 kg manje!

 

Pravljenje šoping liste ne oduzima puno vremena, a pruža vam mogućnost da vodite računa o zdravom načinu ishrane, da izbegnete loše kalorije, a tako i da očuvate vaše zdravlje i kvalitet života.

Možda je pravljenje šoping liste prvi korak vaše zdrave dijete.

Izvor: Using a Grocery List Is Associated With a Healthier Diet and Lower BMI Among Very High-Risk Adults Tamara Dubowitz, MSc, ScDcorrespondenceemail, Deborah A. Cohen, MD, MPH, Christina Y. Huang, MPH, Robin A. Beckman, MPH, Rebecca L. Collins, PhD, RAND Health, RAND Corporation, Pittsburgh, PA Accepted: January 26, 2015;
http://dx.doi.org/10.1016/j.jneb.2015.01.005

Blog, Dijeta , , , , , ,