Kažu da se ovim receptom smanjuje obim struka svakim danom!

renom hf

Priča se da su zahvaljujući ovom receptu, žene smanjivale dnevno obim struka za 1 cm. Ovaj recept od rena radi tako što eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, tvrdi dr. Stefanovska.

Sastojci koji su neophodni za ovaj recept su  svež ren, limun s korom i med. Pre recepta ćemo se malo osvrnuti na ren jer o medu i limunu znamo već dosta.

Pored korena rena koji se najčešće koristi u ishrani, probajte i mlade listove biljke koji su jako ukusni i pomalo pikantni.

Ren zbog svog sastava ( vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, kalijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum…) ima i lekovito dejstvo.

Ren se koristi kao dodatak raznim jelima. Pomaže da se lakše svari masna hrana, podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima. Takođe dijabetičarima se preporučuje jer čisti organizam, ubrzava metabolizam i otklanja umor.

Saveti kako da vam ren duže ostane upotrebljiv:

  1. Ukoliko svež koren rena zakopate u vlažan pesak ili ga stavite u podrum, bićete u mogućnosti da ga koristite tokom cele godine.
  2. Najbolje je da koren koji morate da čuvate, zamotate u aluminijumsku foliju i stavite u frižider u kutiju za povrće.
  3. Izrendan ren vam može trajati i do tri nedelje ako uzmete teglu, unutra stavite izrendan ren i pomešate ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. Čvrsto zatvorite teglu i stavite je u frižider.

Recept za mršavljenje dr Stefanovske

Potrebni sastojci:  125 gr rena, 3 limuna, 3 kašike meda.

Postupak:

Izmiksujte 125 grama rena. Uzmite 3 limuna, izvadite semenke iz njih i zajedno sa korom ih izmiksujete pa pomešajte sa renom. U smesu dodajte 3 kašike meda i sve lepo promešajte. Potom to stavite u teglu, čvrsto zatvorite i čuvajte u frižideru.

Način upotrebe:

Uzimajte jednu kašikicu dva puta dnevno uz obroke i tako 3 sedmice. Gledajte kako vam se obim struka smanjuje.

Korpa