Kažu da se ovim receptom smanjuje obim struka svakim danom!

17 маја, 2015

Kažu da se ovim receptom smanjuje obim struka svakim danom!

Priča se da su zahvaljujući ovom receptu, žene smanjivale dnevno obim struka za 1 cm. Ovaj recept od rena radi tako što eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, tvrdi dr. Stefanovska.

Sastojci koji su neophodni za ovaj recept su  svež ren, limun s korom i med. Pre recepta ćemo se malo osvrnuti na ren jer o medu i limunu znamo već dosta.

Pored korena rena koji se najčešće koristi u ishrani, probajte i mlade listove biljke koji su jako ukusni i pomalo pikantni.

Ren zbog svog sastava ( vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, kalijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum…) ima i lekovito dejstvo.

Ren se koristi kao dodatak raznim jelima. Pomaže da se lakše svari masna hrana, podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima. Takođe dijabetičarima se preporučuje jer čisti organizam, ubrzava metabolizam i otklanja umor.

Saveti kako da vam ren duže ostane upotrebljiv:

  1. Ukoliko svež koren rena zakopate u vlažan pesak ili ga stavite u podrum, bićete u mogućnosti da ga koristite tokom cele godine.
  2. Najbolje je da koren koji morate da čuvate, zamotate u aluminijumsku foliju i stavite u frižider u kutiju za povrće.
  3. Izrendan ren vam može trajati i do tri nedelje ako uzmete teglu, unutra stavite izrendan ren i pomešate ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. Čvrsto zatvorite teglu i stavite je u frižider.

Recept za mršavljenje dr Stefanovske

Potrebni sastojci:  125 gr rena, 3 limuna, 3 kašike meda.

Postupak:

Izmiksujte 125 grama rena. Uzmite 3 limuna, izvadite semenke iz njih i zajedno sa korom ih izmiksujete pa pomešajte sa renom. U smesu dodajte 3 kašike meda i sve lepo promešajte. Potom to stavite u teglu, čvrsto zatvorite i čuvajte u frižideru.

Način upotrebe:

Uzimajte jednu kašikicu dva puta dnevno uz obroke i tako 3 sedmice. Gledajte kako vam se obim struka smanjuje.

Blog, Dijeta, Edukacija , ,