Ideje da napravite doručak za mršavljenje

Kažu da je doručak najvažniji obrok u toku dana, pa je podjednako važno zdravo i ispravno doručkovati a posebno kada vodite borbu sa kilogramima. Predstavljamo vam spisak namirnica koje su se najčešće nalazile na jutarnjem jelovniku osoba koje su uspešno smršale.

1. Kafa
Osobama koje vole jutarnje vežbe, naročito će prijati koji gutljaj kafe uz jutarnji obrok. Istraživanje objavljeno u International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism pokazalo je da konzumiranje kofeinskih napitaka pre vežbanja može povećati sagorevanje kalorija za 15 procenata.

2. Banana
Verovatno ste već čuli za čuvanu „jutarnja banana“ dijetu. Ovo voće će vam pružiti energiju i zasititi, pa je odličan izbor za prvi obrok. Možete dodati i druge zdrave sastojke i napraviti zdrav smuti od banana.

3. Jaja
Brojna istraživanja su pokazala da doručak bogat proteinima pruža duži osećaj sitosti i da ćete tako uneti manje kalorija za ručak. Izaberite jaja po svom ukusu – kuvana, poširana ili na oko.

4. Borovnice
Ove ukusne bobice su pune antioksidanasa, a s njima ćete u organizam uneti i druge hranljive materije, a o kalorijama ne morate da brinete.

5. Jagode
Dodajte svom doručku i ukusne jagode, obezbedite organizmu izuzetno hranljive materije i bićete zadovoljni brojkama koje pokazuje vaga.

6. Čaj
Za uspešan gubitak kilograma se naročito preporučuje zeleni čaj. Ovaj lekoviti napitak je bogat antioksidansima, eliminiše slobodne radikale i ubrzava metabolizam.

7. Mleko
Ovo je još jedan odličan način da organizmu obezbedite proteine u jutarnjim satima.

8. Tost od celog zrna žitarica
Ako baš ne možete bez ugljenih hidrata, izaberite peciva napravljena od brašna od celog zrna žitarica. bogata su vlaknima, pa će osećaj sitosti duže trajati.

9. Spanać

10. Biljna vlakna Herbafast Fiber

Korpa