JOŠ BRŽE MRŠAVLJENJE – POŽURITE, LETO SE NEĆE SKORO ZAVRŠITI!

Uspeli ste da se oslobodite većeg dela viška kilaže, ali vam fali još samo par kilograma da budete baš zadovoljni? Možda vam ipak treba malo više? … ili možda tek sada shvatate da su sladoled i primaljive letnje poslalistice ipak uzele danak i odrazile se na vašu kilažu… a bili ste aktivni, imali redovne obroke, unosili tečnost … pa gde je greška i šta ti je to potrebno za brže mršavljenje? Višak kilograma koji vaga pokaže može imati različite uzroke: može biti posledica nagomilavanja viška vode u orgnizmu, može biti prosto uvećanje masnih naslaga, a kod onih koji tek počinju sa vežbanjem ili nekom intenzivnijom fizičkom aktivnošću posledica povećanja mišićne mase na račun masti koje su lakše – ovo poslednje je ređi slučaj i traje samo u prvim nedeljama vežbanja. Kod žena uglavnom, ključni faktori  koji dovode do viška kilograma su usporen metabolizam, nagomilavanje tečnosti, taloženje masnoća usled neredovnog i prekomerenog konzumiranja hrane u odnosu na potrebe organizma, kao i uticaj hormona i hormonskog disbalansa. kako-da-smrsam-do-leta Muškarci mogu da zahvale prirodi na manjem uticaju hormona na gojenje i nagomilavanje tečnosti, ali su oni za razliku od dama češće ti koji su nedisciplinovani i „opušteniji“ kada je hrana i fizička aktivnost u pitanju.

Da bi što lakše i brže smršali, treba da znamo i razumemo sledeće:

 • nedostatak fizičke aktivnosti, nedovoljno redovnog sna i primena brzih i rigoroznih dijeta „na svoju ruku“ usporavaju metabolizam
 • hormonski status žene, hroničan stres, nakupljanje toksina u orgnizmu, kao i neke zdravstvene tegobe utiču na zadržavanje viška tečnosti u organizmu
 • neredovna ishrana (preskakanje obroka), prekomereno konzumiranje hrane, nepravilno kombinovanje namirnica (napr. proteini + skrob – meso + krompir/hleb), unošenje šećera odmah nakon obroka ili u kasnim popodnevnim/večernjim časovima – svi dovode do taloženja viška masnoća
Uticaj loših navika u ishrani reflektuje se  i na povećanje apetita, sa čim se zaista teško borimo! Dakle, šta nam je činiti kako bi se efikasno rešili neželjenog viška kgilograma? Važno je da utičemo na više faktora istovremeno, i to:
 • da izbacimo višak tečnosti iz organizma
 • ubrzamo metabolizam
 • navinknemo se na barem 3 redovna obroka
 • unesemo dovoljno dijetetskih vlakana – važna su iz više razloga
 • konzumiramo dovoljno tečnosti i
 • uvedemo fizičku aktivnost – šetnja i brzo hodanje su takođe efikasni
Pojasnićemo još malo …

1. korak : rešite se viška tečnosti za brže mršavljenje

Nagomilavanje tečnosti definitvno jeste estetski problem, jer utiče na to da se osećamo teže i tromije. Višak tečnosti za sobom nosi još jedan, kod žena veoma izražen, estetski problem – celulit! Višak vode je ipak i zdravstveni problem, jer često ukazuje i na poremećaj rada bubrega, a posebno je prisutan i kod osoba sa varirajućim i visokim krvnim pritiskom. Višak vode je često u vezi sa povećanim unosom i zadržavanjem toksina u organizmu. Zato je u prvim fazama mršavljenja važno uraditi detoksikaciju organizma, izbaciti višak vode iz organizma i uvesti ga tako u fazu gubitka masnoće. Poznato je da postoje biljke čije dejstvo je diuretičko i koje pomažu kod izbacivanja viška vode i toksina iz organizma, a to su: rastavić, breza, kleka i java čaj.

2. korak: ubrzati metabolizam i smanjiti osećaj gladi

Kada preskačemo obroke mi šaljemo poruku organizmu da nikad nije siguran da li će i kada ponovo dobiti „gorivo“ za preživljavanje (hranu), pa on usporava svoj rad i čuva (skladišti) sve što unesemo od hrane. Čak i kada je to manja količina, a još je gore ako imamo samo jedan ili dva obilna i kalorična obroka – sve će biti uskladišteno u masno tkivo i te masnoće će se vrlo sporo razlagati i trošiti. Šta da radimo kada smo u toj fazi? Važno je da se „uobročimo“ i imamo barem 3 obroka (doručak obavezan, ručak i večera) sa po 1 ili 2 užine između. Na taj način šaljemo poruku organizmu da će imati redovno snabdevanje „gorivom“ i da ne mora sve da skladišti, već da normalno sagoreva sve što unesemo ishranom. Međutim, to neće baš odmah funkcionisati tako lako i neće samo od sebe odmah dati rezultate. Potrebno je da pomognemo organizmu unosom supstanci koje pomažu „termogenezu i lipolizu“ (sagorevanje i razgradnju masnoće). Najčešće se u ishranu dodaju namirnice koje sadrže piperine, kapsainidine i gingerol koji pojačavaju potrošnju energije, termogenezu i lipidnu oksidaciju, a smanjuju apetit. U tim procesima ubrzavanja metabolizma i podsticanja razgradnje masnoća, važnu ulogu imaju i probitske kulture i antioksidansi poput superoksid-dismutaze (SOD).

3. korak: redovan unos dijetetskih vlakana

Jedino rastvorljiva vlakna imaju snažne efekte na metabolizam: vezujući vodu i hranljive materije bubre, pa doprinose osećaju sitosti i smanjuju apetit, smanjuju resorpciju nutrijenata, normalizuju pražnjenje i na taj način doprinose smanjenju telesne težine, bez mnogo truda. Vlakna mogu čak doprineti i smanjenju insulinske rezistencije. Dijetetsko vlakno kao što je Glukomanan ima višestruki efekat na metaoblizam i imunitet (doprinosi smanjenju holesterola, smanjuje glikemijski indeks hrane, održava normalnu koncentraciju triglicerida, …) Poznato je vlakno pod nazivom Nutriose, koje ima snažan prebiotski efekat. hidratacija-za-brze-mrsavljenje

4. korak: hidratacija organizma – dovljno, ali ne i previše tečnosti!

Da bi se naš metabolizam pokrenuo, da bi mogli da izbacimo lakše toksine iz organizma, da bi vlakna koja unosimo kroz ishranu mogla da rade svoj posao, da bi naš sistem za probavu mogao normalno da radi – ključna je voda, tačnije dovoljan unos tečnosti (1 do 2 litra). Ne savetuje se ni preterivanje sa unosom tečnosti (ne više od 2 litra dnevno) da nebi gubili neohodne elektrolite iz organizma i tako ga dodatno opterećivali. Dovoljan unos tečnosti je bitan i kada smo fizički aktivni jer se znojimo, pa i na taj način gubimo tečnost iz organizma.

5. korak: vežbanje, hodanje, plivanje, fitness, boks

šta god vam se čini ok, samo se pokrenite (šah se ne računa u sportsku aktivnost)!

Nekima fizička aktivnost teško pada, nekima ne, ali važno je da to postavimo sebi kao prioritet i onda će sve ići mnogo lakše. Vreme neće biti izgovor, a rezultati i dobar osećaj nakon vežbanja će biti dodatna stimulacija. Da li se pomislili ja ovo sve ne mogu, još da odmah sve to započnem – nema šanse! Verujte da je moguće, ali morate biti odlučni i rešeni da se pridržavate svih navedenih koraka i faza do kraja!

„Kako najlakše sprovesti sve ove korake za brže mršavljenje? Kome da se obratite za pomoć ako niste sigurni kako da se pravilno pridržavate svega?“

herbafast-detox-za-mrsavljenje Tu smo mi!
 1. korak započinjemo proizvodom Herbafast Detox, koji doprinosi eliminaciji viška vode iz organizma. Dovljna je primena 1 do 2 kapsule dnevno i već prvih dana primene su primetni rezultati.
 2. korak nastavljamo primenom kapsula Herbafast Lady (ili Herbafast gentleman za muškarce), koji doprinose ubrzavanju metabolizma, razgradni masnoća i smanjenju apetita. Dovoljna je primena 1 kapsule dnevno pre obroka.
 3. korak sprovodimo primenom proizvoda Herbafast fiber – najukusnija vlakna sa aromom jagode, limuna ili čokolade, koja će obezbediti apsorpciju ugljenih hidrata i masnoća i obzbediti njihovo postepeno oslobađanje, čime nivo šećera u krvi čini konstantnim i sprečava nagle osećaje gladi. Pritom reguliše normalnu probavu i dodatno doprinosi boljem imunitetu organizma.
 4. korak ne smemo da zaboravimo, a olakšaćemo redovan unos tečnosti, ako uvek uz sebe imamo flašicu vode koju ćemo dopunjavati dok ne dostignemo zadati cilj – na radnom stolu, u fitness klubu, u parku – uvek i svuda je nosimo sa sobom!
 5. Korak će podržati Herbafast akademija – u okviru koje se dobija plan ishrane kao podrška i pomoć svim naporima da se na pravi način, efikasno i što brže oslobodimo viška kilograma koji nam smeta.
Izgovora više nema, samo je potrebno volje i najbliža apoteka sa Herbafast paketom, poruka na bilo kojoj našoj društvenoj mreži ili par klikova za porudžbinu putem našeg sajta – požurite, jer uskoro možete ostati bez viška kilograma!
 

Indeks telesne mase je metoda računanja uhranjenosti

1 thought on “JOŠ BRŽE MRŠAVLJENJE – POŽURITE, LETO SE NEĆE SKORO ZAVRŠITI!”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa

Važno obaveštenje


Zbog tehničkih radova na našim sistemima, sve porudžbine poslane od 25.06 do 22.07. biće obrađene nakon 22.07. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju.

This will close in 0 seconds