Maline za fit figuru!

Tradicionalna medicina odavno preporučuje konzumiranje svežih mailna, jer pogledajte na šta sve utiču:

– uspešno skidaju povišenu temperaturu
– podstiču znojenje (detox)
– čiste žuč
– pospešuju izbacivanje peska iz bubrega
– jačaju imunitet i srce
– normalizuju krvnu sliku.

Čaj od mailna za fit devojke!

Kako vam zvuči eliksir pun vitamina sa ukusom mailne?

Evo i kako:
Od sušenih plodova maline može da se spremi izuzetno kvalitetan čaj pun vitamina. Treba odvojiti tri kašike osušenih plodova ove voćke, dodati dva decilitra mlake vode, kao i vanilu, karanfilić i đumbir. Čaj se priprema tako što se u zagrejanu vodu dodaju izmrvljene maline, sve kuva pet minuta a zatim ostavi da odstoji deset. Nakon toga u čaj se dodaju začini na vrhu noža, a zatim se uživa!

Malina u kozmetici:
U kozmetici plod maline posebno je delotvoran kod masne kože, a sa dodatkom odgovarajućeg biljnog ulja i za suvu, osetljivu, zrelu i oštećenu kožu. Bogatstvo vitaminom C i elaginskom kiselinom obezbeđuje hemijski i mehanički piling, a služi i kao sredstvo za izbeljivanje.

Dodatak:
Sveža malina odlična je za efikasnu masažu, pri čemu svaki plod treba da bude spakovan u plastičnu kesicu. Za ovu svrhu najbolje su maline proizvedene na ekološkim plantažama koje postoje i u Srbiji. Do upotrebe treba da budu zamrznute, naglašavaju stručnjaci!

Pogledajte predlog deserta ili doručka sa malinama:

Grčki jogurt s malinama
Kombinacija grčkog jogurta i malina će vas zasititi i uticati dobro na vaše zdravlje. Jogurt sadrži proteine koji su dobri za izgradnju mišića, a maline su bogate izuzetno korisnim vitaminom C i ima sastojke koji ubrzavaju razgradnju masnoće.

Korpa