Napravi pravi izbor za mršavljenje i rezultati su zagarantovani!

Možete verovatili ili ne u dodatke prehrani i razna pomagala za mršavljenje.

Možete misliti da je realno ili ne da konkretno vi izgubite odredjeni broj kilograma.

Ali ono u šta SVI veruju je sigurno da ako smaljimo unos hrane i aktiviramo se rezultati će doći!

MI VAM KAŽEMO DA JE SVE VAŠA ODLUKA! NAPRAVITE PRAVE IZBORE I REZULTATI SU ZAGARANTOVANI!

Znači činjenica je da postoje pravi i pogrešni načini mršavljenja!

Osnovno pravilo ako trenutno niste zadovoljni kilažom MENJAJTE navike odmah! Uvedite nove zdrave navike.

DIJETA NE ZNAČI GLADOVANJE!  

Saveti za siguran rezultat:

 • Ne preskačite doručak
  Najduže vreme između dva obroka je upravo u toku noći, kada spavamo, pa između večere i doručka može da prođe i po 9-12 časova. Zamislite sada da i doručak preskočite, ovaj jaz će se prošititi još nekoliko časova. U njemu su nam i dalje potrebne kalorije za rad, pa makar to bio i bazalni metabolizam. Mnogi misle ako preskoče doručak da će lakše smršati, a to je najštetnija zabluda.
 • Uobročite se
  Ako mislite da su dva obroka dnevno dovoljni za mršavljenje, varate se. Smanjenjem broja obroka činite veliku grešku, jer par puta jedete puno hrane. Umesto toga uradite suprotno, jedite više puta po manje, čime ćete organizmu reči „sve je u redu, ne brini, imaćeš dovoljno hrane, ne trebaju ti masne rezerve“. Ubrzaćete sagorevanje kalorija i smanjićete žudnju za grickalicama u toku dana. Opšta preporuka za zdravo mršavljenje je 3 glavna (osnovna) obroka + 2 užine između njih = 5 obroka.
 • Jedite dosta povrća, voća i naročito žitarica
  Vlakna ubrzavaju probavu hrane, olakšavaju pražnjenje creva i uklanjaju onaj poznat osećaj nadutosti koji mnoge osobe koje žele da smršaju imaju. Namirnice koje sadrže dosta vlakana će vas duže vreme držati sitim, što će umanjiti rizik od gladi i prejedanja. Topla preporuka: Herbafast Fiber vlakna za mršavljenje!
 • Aktivirajte se
  Ovo ne znači naporni treninzi i užasno iscrpljivanje. Makar šetnja svakog dana, brzo trčanje, stepenice pa čak i šoping. Sidjite stanicu ranije ili parkirajte blok dalje.
 • Pijte MNOGO vode
  Ponekad neke osobe mogu da pomešaju osećaj žeđi i gladi, što može negativno da se odrazi na kilažu. Ako ste žedni, ne trebaju vam sokovi ili neke grickalice, popijte čašu vode. Dnevne potrebe za vodom zavise od mnogih faktora, ali u proseku, dovoljno je unositi oko 2 litra vode na dan.
 • Efekat malih tanjira
  Psihološki uticaj veličine tanjira na ishranu je potrvrđen u praksi, pa ako imate veliki tanjir, poješćete više. Zato uradite suprotno i u svome programu mršavljenja koristite male tanjire, male činije i male čaše. Kada vidite malu količinu hrane u tanjiru nećete se mnogo zabrinuti, pa ćete se i naviknuti na menje porcije od onih na koje ste ranije navikli. Nećete biti gladni, a kada jedete to činite lagano i dobro sažvakajte hranu. Mozak će dobiti signal iz stomaka posle 20 minuta da je pun, pa zato je važno da ne jedete brzo.
 • Ne rigorozne dijete
  Ne izbacujte cele grupe namirnica iz ishrane. Mnoge loše dijete često izbacuju cele grupe namirnica iz ishrane čime se uželimo njih i po prestanku dijete navalimo kao „gladna godina“. Umerenost je ključ, a količina je određena piramidom ishrane.
 • Pazite se praznih kalorija
  Kako bi smanjili želju, prestanite sa kupovinom grickalica, čokolada, biskvita, čipsa i gaziranih pića. Sa druge strane, ako se nečea odričete, nešto mora da ubacite, je li tako? Kupite zdrave grickalice, jezgrasto voće, laneno seme, žitne pločice, kokice i druge integralne zanimacije.
 • Umereno sa alkoholom
  Da, alkohol goji. Čaša vina može imati istu količinu kalorija kao komadić čokolade, a flaša piva kao jedna kesica čipsa. Kako vreme prolazi, osobe koje uživaju u alkoholu dobijaju na težini, upravo iz kalorija iz alkohola.

Još jednom DIJETA nije GLADOVANJE jer…gladovanje znači prejedanje, a prejedanje znači gojaznost.

 

Korpa