Oduprite se nezdravoj hrani i prejedanju! – Sprečite gojaznost

Da li znate koje vam sve muke može doneti preterana telesna težina odnosno gojaznost?

Gojaznost je bolest… a javlja se kao posledica preteranog unosa i male potrošnje kalorija. Mišljenja specijalista ishrane jeste da gojaznost izaziva mnoga ozbiljna oboljenja. Neke od posledica su čak i rizik od raka, srčanog udara i dijabetesa!

Širom sveta, a to ne isključuje Srbiju, u poslednje 3-4 decenije raste broj gojaznih. Postoji procena da je u Srbiji svaka treća osoba gojazna (prekomerno uhranjena).

Gojaznost nije samo estetski VEĆ I OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM!

Zato bismo gojaznost trebali ozbiljno da shvatimo! Ako ne možete redukovanom ishranom i vežbanjem da regulišete telesnu masu, probajte sa zdravim dodacima prehrani kao što je naš Herbafast Fiber.

ODUPRITE SE BRZOJ HRANI
Gojaznost je, prekomerno nakupljanje masnih naslaga u organizmu, do čega dolazi usled povećanog unosa kalorija i njihovog slabog utroška. Ljudi se sve manje kreću, pa se suvišni kilogrami samo nagomilavaju.

Do epidemije gojaznosti došlo je zbog nepravilne ishrane, odnosno povećanog unosa brze hrane i prostih ugljenih hidrata. Njih ima u grickalicama, keksu, kolačima, čokoladi, svim slatkišima i testu koje je veoma zastupljeno u našoj ishrani – navodi dr Jakovljević.

 

Korpa

Važno obaveštenje


Zbog tehničkih radova na našim sistemima, sve porudžbine poslane od 25.06 do 22.07. biće obrađene nakon 22.07. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju.

This will close in 0 seconds