Onakvi smo kakvu hranu jedemo!

Pravilna i zdrava ishrana znači zapravo nije mnogo teška. Zdrava ishrana znači jesti što jednostavnije, ne mešati namirnice različitog sastava (na primer: ugljene hidrate sa belančevinama). Zdrava ishrana ne znači gladovati ili biti na dijeti, već jesti dovoljno tj u umerenim količinama. Uživati u hrani, umesto halapljivosti. Ako ste ikada osetili da Vas boli stomak zbog prejedanja to znači da aste verovatno uneli preko 2,5 puta više hrane nego što Vam je potrebno. Vodite računa da hrana ne  suviše hladna niti suviše vruća, preslana, prekisela ili prezačinjena.

Uzimanje što raznovrsnije hrane, ali pravilno kombinovane, ima suštinski značaj za pravilnu ishranu.

Da bi organizam normalno i zdravo funkcionisao potrebno je uneti sve neophodne sestojke (u idealnim količinama) za obnavljanje ćelija. Svaki organizam je drugačili, pa tako i različiti organizam zahteva različiti odnos hranljivih mateirje, te treba „osluškivati“ organizam, i poštovatni njegove potrebe. Ovo zvuči malo filozofski ali je zapravo tako! Dajte organizmu ako Vam traži i nešto „nezdravo“ ali u umerenim količinama. Preteranim unošenjem namirnica (posebno mesa i mlečnih proizvoda) i pogrešnim odnosom prema ishrani mi nesvesno trujemo, uništavamo svoje telo i skraćujemo mu prirodni vek zdravlja i trajanja.

Da li Vam je teško da ispoštujete dijetu?

Da bismo se hranili pravilno, veoma je važno da se pridržavamo odgovarajućeg vremena za obrok i dane uzimamo hranu nekontrolisano, u svako doba, bez razmišljanja. Međutim, obroke ne treba preskakati i dovoditi organizam u stanje izgladnelosti, jer tada dolazi do uništavanja određenih moždanih ćelija, nestabilnosti nervnog sistema i smanjenja otpornosti celokupnog organizma.

Bili mi toga svesni ili ne, naš organizam i celo naše biće ima usađenu težnju da se hrani zdravo – na spoljašnjem fizičkom i unutrašnjem duhovnom nivou.

Stoga učinite nešto DOBRO za VAŠ organizam, jer je dokazano da u ovom načinu života ne unosimo dovoljno vlakana, i poručite Vaš paket jednostavno KLIKOM OVDE.

Korpa