„Pomalo“ čudni trikovi za mršavljenje!

Bizarni trikovi za mršavljenje

Kada jednostavno nemamo volju za iscrpljujće dijete, naporne vežbe i šta sve niste probali kako biste izgubili višak kilograma, uvek ostaju one pomalo čudne priče koje navodno pomažu pri mršavljenju.

Ali… da li su to priče ili stvarno radi?

Mi ćemo Vam dati 5 bizarnih trikova za mršavljenje a vi probajte/ ili ne, izbor je na vama!

    1. Mirišite bananu, jabuke ili pepermint

Mrišite bananu za mršavljenje
Možda zvuči smešno, ali dr Alan R. Hirš iz Istraživačkog centra u Čikagu tvrdi da je ova metoda zaista efikasna. On je sproveo eksperiment nad više od 3000 volontera i zaključio da što su češće mirisali ove namrinice, manje su osećali glad, a samim tim i izggubili više kilograma. Jedna od terorija jeste da mirisanje hrane čini da mozak registruje kao da zapravo jedemo!

    1. Okačite ogledalo naspram stola za ručavanje

Ogledalo za mršavljenje
Jedna studija je pokazala da obedovanje ispred ogledala utiče na smanjenje količine hrane koju unosimo skroro za trećinu. Gledanje sebe u oči dok jedemo podseća nas na cilj i podstiče motive za mršavljenje.

    1. Okružite se plavim stvarima

Plavi sto i tanjir za mršavljenje
Postoji dobar razlog zašto nijedan restoran nije dekorisan u plavoj boji. Ona utiče na smanjenje apetita, zato servirajte hranu u plavim tanjirima, stavite plavi stoljnjak. S druge strane izbegavajte crvenu, žutu i narandžastu koje znatno podstiču želju za hranom.

    1. Fotografišite hranu

Fotografišite hranu zarad mršavljejna
Umesto da beležite svaki zalogaj, fotografišite ga i čuvajte slike u svom telefonu ili kompijuteru hronološki složene. Vizueli zapis vam može pomoći da smanjite unos hrane. Ovakav podsetnik bi trebalo da bude dovoljan kada se sledeći put nadjete ispred masnog i slasnog obroka.

    1. Vežite se

Vežite stomak
Mnoge Francuskinje nose ispod odeće traku oko struka kada odlaze na večeru. Ona ih čini svesnim stomaka, odnosno količine hrane koju su unele. Kada traka počne da steže – vreme je za STOP!

Korpa