Da li ste čuli za chia semenke, i da li mogu podstaći mršavljenje?

april 25, 2016

Da li ste čuli za chia semenke, i da li mogu podstaći mršavljenje?

Chia semenke su odličan izvor omega 3 masnih kiselina, proteina i antioksidanata. No, ono što ih čini odličnim za ubrzanje rada metabolizma i bolje sagorevanje kalorija jest visok udeo vlakana.

Chia semenke sadrže topivu vrstu vlakana, koji u probavnom sistemu kreiraju gel, a on deluje kao zaštitna ovojnica. Zahvaljujući ovakvim svojstvima chia semenki, nivo šećera će ostati duže stabilna i regulisaće se nivo insulina u telu.

Chia semenke neće uzrokovati magično mršavljenje niti one trebaju biti osnovna ishrana. Chia semenke dodajte u svoju svakodnevnu ishranu. Jedno istraživanje je pokazalo da svakodnevna konzumacija chia semenki 20 minuta pre obroka, prve rezultate u mršavljenju daje već za 6 nedelja.

Stručnjaci svim osobama, koje žele izgubiti suvišne kilograme, preporučuju da sa manje ukupan dnevni unos kalorija za 500. Chia semenke će vam pomoći da dnevno unesete 200 do 300 kalorija manje.

Chia semenke su odličan način da u svoju ishranu uvedete što više zdravijih namirnica, hranjivih spojeva i da svoju ishranu uradite uravnoteženom. Chia semenke će pomoći u prevenciji usporavanja metabolizma.

Chia semenke sadrže kalcijum, gvožđe, selen, mangan, vitamina B grupe i proteine. Takođe, odličan su izvor omega 3 masnih kiselina, koje vrlo često ne unosimo u dovoljnoj količini.

Možemo pronaći bele i crne chia semenke. Bele chia semenke su bolji izbor, jer sadrže oko 20% više nutritivnih spojeva, u odnosu na crne chia semenke. Da biste u prednostima chia semenki maksimalno uživali, konzumirajte mlevene chia semenke.

Izvor: centarzdravlja.rs

Blog, Dijeta , , , ,

Voliš popuste? Želiš sveže vesti iz sveta uspešnih i zdravih?

Prijavi se na Herbafast zdravu newsletter listu i do par puta nedeljno će na tvoju email adresu stizati zanimljive vesti iz sveta zdravog života i mršavljenja. Šaljemo i poklone, popuste i akcije ;)

Tvoje informacije neće biti zloupotrebljene niti dalje prosledjivane