RECEPT ZA NISKOKALORIČNI SENDVIČ

sendvic-hf
Tragate za receptom za niskokalorični sendvič, koji se brzo sprema i koji je zdrav? Imamo nešto za vas. Ovaj sendvič je sjajna zamena za onaj tradicionalni ili sendvič u tortilji. Ovaj niskokalorični sendvič se priprema u salati i pored toga što je zdrav, takođe je pogodan za one koji imaju alergiju na gluten. Verujemo da ćete ga obožavati. Kao što smo već rekli, zdrav je (ukoliko ga napunite sastojcima koji su dobri za vaše telo), svež, pun ukusa i pogodan je za svaku vrstu ishrane koju pratite. Možete dodati samo povrće i tofu i napraviti od njega bezglutenski/ veganski/ vegetarijanski sendvič, a naravno, možete dodati i vaše omiljeno parče mesa. Dodatna prednost je što vam je potrebno samo nekoliko minuta za njegovu pripremu. Od namaza možete koristiti domaći majonez ili senf, ili nešto sasvim treće po vašem izboru, ovaj obrok vam zaista pruža mogućnost da eksperimentišete i sve prilagodite svom ukusu.

KOJU JE SALATU NAJBOLJE KORISTITI ZA NISKOKALORIČNI SENDVIČ?

Kada je u pitanju preporuka za salatu u koju ćete umotati sve sastojke, naš izbor pada na običnu zelenu salatu. Međutim ukoliko imate u kući samo kelj (možete na primer i njega koristiti, samo uklonite stabljiku), a možete koristiti i listove neke druge salate po vašem izboru.

KAKO ZAMOTATI SASTOJKE U SALATU?

Da budemo iskreni, prvi put nije lako i može biti izazov. Međutim, što češće pravite ovaj sendvić, sve će vam biti lakše.  Najvažniji savet koji možemo da vam damo jeste da koristite foliju ili papir za pečenje kao podlogu. Na foliju stavite list zelene salate u koju ćete dodati željene sastojke. Folija će biti podloga koja će držati sve na svom mestu i olakšati samo uvijanje. Ukoliko dođe do pucanja lista, folija će zadržati sadržaj, te ćete moći ponovo, sa novim listom da pokušate. Ne brinite, potrebno je samo malo prakse! spisak-namirnica-za-kupovinu

EVO ŠTA MOŽETE DA STAVITE U NISKOKALORIČNI SENDVIČ

Kao što smo rekli, opcija je mnogo, a naše omiljene su: Jaja Tuna Povrće (paprika, luk, krastavac, paradajz) Avokado Tofu Meso (domaća šunka, pršuta, slanina, ćuretina, piletina) Premazi (avokado pašteta, senf, sirni namazi)

PREDLOG SPISKA SASTOJAKA ZA KUPOVINU:

Zelena salata ( potrebno vam je 8 lepih listova) Domaći majonez (jedna kašika) Senf (jedna kašika) Domaća pršuta (3 kriške) Piletina (dva parčeta, isečena na kockice) Krastavac (5 kriški) Čeri paradajz (8 komada, sečeni na pola) Folija (za pomoć pri motanju) Ukoliko želite da ispravite svoje loše navike u ishrani i potreban vam je predlog zdravog jelovnika za mesec dana, sada uz bilo koji Herbafast dobijate BESPLATNO online mesečni plan ishrane koji je osmislila dr Ana Gifing. Više informacija o mršavljenju uz plan ishrane možete pronaći OVDE.  

Indeks telesne mase je metoda računanja uhranjenosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa