Zašto je to peršun dobar za mršavljejne

20 marta, 2015

Zašto je to peršun dobar za mršavljejne

Zašto je to peršun dobar za mršavljenje?

Ako se vodimo najednostavnijom logikom bez mnogo mudrovanja, a to je da mršavljenje definišemo kao prices trošenja više kalorija dnenvo nego što ih unesemo ishranom.

Najbolje bi bilo kada bi postojalo sredstvo koje unesemo i odjednom kalorije nestanu.. ali kao što ste se već uverili to ne postoji. Ono što postoji jesu “prirodni pomoćnici” koji će nam indirektno pomoći da uz dobar plan ishrane ili treninga izbacujemo višak kalorija koji organizmu nije neophodan.

E odkud tu sad peršun?
Peršun nam stiže iz zemalja oko istočnog dela Sredozemnog mora a zatim se brzo širio maltene po svim zamljama južne Evrope. List i koren peršuna su najupotrebljiviji zbog svojih aromatičnih ulja.

Plod peršuna je jako diuretično sredstvo. Takodje peršun podstiče znojenje, oslobadja organizam od otrovnih materija. Podpomaže problemima sa varenjem.

Ovo nije magična bilja za mršavljenje ali može da podstakne osobu da nastavi sa dijetom jer će se na vagi videti gubitak kilograma zbog dodatnog odklanjanja vode iz organizma.

Blog, Dijeta ,

Voliš popuste? Želiš sveže vesti iz sveta uspešnih i zdravih?

Prijavi se na Herbafast zdravu newsletter listu i do par puta nedeljno će na tvoju email adresu stizati zanimljive vesti iz sveta zdravog života i mršavljenja. Šaljemo i poklone, popuste i akcije ;)

Tvoje informacije neće biti zloupotrebljene niti dalje prosledjivane