1 jednostavan savet kako da istopite salo na stomaku!

Čak i bez menjanja ishrane, možete da smanjite salo na stomaku samo radeći vežbe umerenog inteziteta, kaže studija sa Univerziteta u Ilinoisu. Primena fizičke aktivnosti najmanje tri puta nedeljno u trajanju od 30 minuta dnenvo dovoljno je da se smanji obim struka i značajno poboljša zdravlje. Nije potrebno raditi sve nivoe treninga u cilju da “stesate liniju”. Takodje odlazak u teretanu nije neophodan!Ključ leži u svakodnevnim aktivnostima: Skupljanje lišća, igranje sa kučetom, šetnja po parku, čuvanje deteta, trčanje, fudbal ili neki drugi sport sa prijateljima, dodavanje loptom sa detetom, korišćenje stepenica umesto lifta… Za ljude sa povećanom kilažom, najbolji savet za skidanje sala na stomaku jeste hodanje umerenim tempom na blagoj uzvišici. Treba biti strpljiv, i ne treba se na početku preforsirati jer vi sebe dovodite u stanje napora.

Zašto biste uopšte trebali da budete zabrinuti za salo na stomaku? Stomačne masti mogu da proizvedu određene molekule koji napadaju krvotok i povećavaju verovatnoću nastanka dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja. Takodje, 2010. u studiji medicinskog časopisa “Annals of Neurology”, stomačno salo povezano je sa povećanim rizikom od razvoja demencije i Alchajmerove bolesti. Više očigledni problemi jesu stvaranje povišenog holesterola kao i visokog krvnog pritiska. Dakle, pored onih uobičajenih, estetskih razloga, takodje postoji i ozbiljan zdravstveni problem koji može da leži iza toga.

Dobra vest je: Abdomalne masti nisu tako tvrdoglave. Uz redovno vežbanje od najmanje 30 minuta dnevno, rezultati će postati vidljivi već nakon nekoliko nedelja. Nemojte se razočarati i odustati ako posle par nedelja ne budete imali “six-pack” kao svetski modeli. Setite se postoje dve vrste masti koje igraju ključnu ulogu:
– Abdomlane masti, o kojima smo govorili i
– Podkožne masti, koji vašem struku i stomaku daju taj “pufnasti”, naduti i neprivlačan izgled.  Abdomalne masti jesu opasnije, ali su i popustljivije. Dakle, vežbajući vi se ustvari borite protiv masti koje mogu direktno uticati na vaše zdravlje!

Ako ste od onih koji vode računa o svom izgledu, prevencija stvaranja sala na stomaku bi trebalo da bude jedno od vaših glavnih briga. Postavite pozitivniji stav o treniranju. Neaktivnost zna da nas košta skupo: Preparati koji će nam pomoći da postignete rezultat, nova odeća, jer se uglavnom poveća i konfekcijski broj.

Da sumiramo, počnite sa umerenim stepenom vežbanja 30ak minuta dnevno, najmanje 3-4 puta nedeljno. Naravno, ako ste u prošlosti imali neke povrede ili tegove, predhodno se konsultujte sa vašim lekarom. Od pomoćnih sredstava dozvoljava se koristiti samo prirodne i proverene preparate.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa