Bademovo mleko potpomaže mršavljenje

Bademovo mleko je zapravo ekstrakt badema koji je bogat proteinima i veoma je blagotvorno za osobe koje su netolerantne na laktozu.

Veoma dugo bademovo mleko je bilo popularno piće u Evropi i na Bliskom Istoku. Povoljan uticaj badema u ishrani uključuje smanjenje nivoa šećera u krvi i lečenje zatvora, a neke od ostalih koristi koje možete imati, ako redovno pijete badomovo mleko:

 • Bez laktoze
  Veliki broj ljudi je netolerantan na šećer koji se nalazi u kravljem mleku, te je unos istog često praćen nelagodom u stomaku, nadimanjem i dijarejom. Kako se bademovo mleko dobija iz orašastog voća badema, znači da je biljnog porekla i ne sadrži laktozu.
 • Bogato esencijalnim hranljivim sastojaka
  Bademi su puni proteina i vitamina E, magnezijuma, selena, cinka, potasijuma, vlakana, govađa, fosfora i kalcijuma. Kako sadrži veoma zdrave flavonoide, pomaže pri smanjenju količine lošeg (LDL) holesterola u organizmu, te štiti srce.
 • Mala količina kalorija
  Mala količina kalorija u bademovom mleku, bez holesterola i zasićenih masti, čini ga izuzetno zdravim i dobrim za upotrebu za one koji pokušavaju da smršaju. Bogato je hranljivim sastojcima, a njegovo blagotvorno dejstvo na zdravlje će vam pomoći da budete fit i da se osećate dobro.

Recept za bademovo mleko:

 • Jedna i po šolja sirovih badema
 • Četiri šolje filtrirane vode

Potopite bademe u vodu na minimum šest, do osam sati. Zatim iscedite vode, te pomešajte bademe sa četiri šolje vode, dok ne dobije mlčan izgled i čvrstinu. Procedite ga od ljuske i evntualn otvrdih ostataka badema. Možete ga čuvati u tegli (izvucite vazduh!) u frižideru, četiri do pet dana.

Ukoliko želite da ga zasladite, ubacite i nekoliko urni u njega. Uvek kupujte bademe dobrog kvaliteta, ne sam za mleko, već kako bistegeneralno uživali sve njegove benefite po zdravlje.

Korpa

Važno obaveštenje


Zbog tehničkih radova na našim sistemima, sve porudžbine poslane od 25.06 do 22.07. biće obrađene nakon 22.07. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju.

This will close in 0 seconds