15 новембра, 2017

DA LI I VI IMATE VEČERNJA DRUŽENJA SA FRIŽIDEROM?

Nije tajna da kasna druženja sa frižiderom ostavljaju tragove na našim bokovima. Međutim, nisu samo bokovi ti koji osete posledice, ugroženo je i naše zdravstveno stanje. Kako i zašto?

Nova istraživanja sa Univerziteta u Pensilvaniji, otkrivaju da ne bismo trebali da jedemo kasno uveče jer to dovodi do podizanja nivoa glukoze i insulina u telu, a oba su uzročnici dijabetesa tipa 2.

Kao dodatak tome, loše tempirani obroci mogu da utiču na nivo holesterola i povećaju rizik od srčanih bolesti.
Sprovedena je studija koja je posmatrala devet zdravih odraslih osoba koje su jele tri obroka i dve užine između 8 časova ujutru i 7 časova popodne, tokom osam nedelja, a išli su na spavanje tačno u 23h.

 

Nakon tog perioda isti ispitanici su promenili svoje navike u ishrani, jeli su istu količinu hrane, ali između podneva pa sve do 23h naredna dva meseca.

Ne samo da su se ispitanici ugojili tokom tog drugog perioda, već je kod njih zabeležen i visok nivo insulina, glukoze i holesterola.

Ovi rani nalazi pokazali su zašto je važno napraviti dobar raspored obroka i zašto je važno jesti ranije u toku dana.
Kasna druženja sa frižiderom, pored toga što mogu imati negativan uticaj na težinu i na fizički izgled, utiču kako na energiju tako i na hormone, a svi ovi poremećaji mogu izazvati ozbiljne kardiovaskularne probleme kao i druga neželjena zdravstvena stanja.

Zato se potrudite da isplanirate svoj dan i da ne preskačete obroke, kako uveče ne biste došli u iškušenje.

 

0 0 votes
Гласање за чланке
Blog, Edukacija
Obaveštenja
Obaveštavaj me o
guest

Ovaj sajt koristi Akismet kako bi smanjio broj spam komentara. Pročitajte politiku privatnosti.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x