Kako da jedete više a smanjite kilažu – Lično iskustvo

mozes i ti da smrsas

Pošto sam devojka, više je nego očigledno da sam pomalo opsednuta svojom telesnom težinom i svojim izgledom. Ovo je, rekla bih, uobičajeno za sve devojke koje znam, a i ne znam lično. Na kioscima se mogu primetiti natpisi modnih magazina koji govore kako treba da uradimo SVE kako bi postigli lep oblik tela. Oduvek sam znala da ljudi koji pišu članke o mršavljenju uglavnom to rade bez previše medicinske potpore, te sam počela sama da se raspitujem kako smršati, ali i zadržati zdravlje na zavidnom nivou.

Moje istraživanje trajalo je nedeljama, i bila sam jako uporna, jer sam znala da ću postići željeni cilj samo na taj način. Posle sati i sati provedenih surfovanjem na internetu i razmišljanja o mogućim načinima kako da se skinu kilogrami, došla sam do sledećeg zaključka – Treba jesti više puta dnevno, ali u manjim količinama i probrano, tj. uzimati obroke pune vitamina koji su neophodni za funckionisanje organizma, i pritom doprinose našem opštem zdravlju. Konačno, moj mali eksperiment je počeo i bila sam malo uplašena da li ću doći do rezultata, ali sam našla način kako da održim motivaciju da sredim svoju liniju. Priznajem, na početku je bilo teško, jer sam da kažem bila nova u svemu ovome, ali svakim danom je bilo lakše i lakše. Trudila sam se da promenim način ishrane, svakog jutra pravila sam doručak od povrća, proteina… Nakon nekoliko sati, ili kada osetim glad, uzmem neku voćku (uglavnom jabuku, pomorandžu ili sl.).

Zatim, vreme za ručak. Ovo je moj najomiljiniji obrok u toku dana, jer obožavam da kuvam a tada sam dobila novi izazov, nove namirnice i shvatila sam to kao avanturu. Tanjir uvek mora da bude šaren – kako bi hrana izgledala živo i privlačno, što znači dosta svežeg povrća. U dosta kultura pirinač zamenjuje hleb, stoga sam uvela i to pravilo u svoj nutricionistički plan. Naravno, nije dovoljno da jedemo samo povrće, meso je neophodno u svakodnevnoj ishrani, ali možemo izabrati manje masno meso kao što je piletina, ćuretina, riba.

Kod mene večera nije obavezan obrok, i uglavnom se svede na voćnu salatu. Moj novi način ishrane mi se jako svideo, navikla sam se na njega i prihvatila ga a što je najbitnije linija je tip-top a da uvek mogu da jedem kada osetim glad.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa