Tajni saveti za vežbe za mršavljenje

Kada pričamo o “tajnama” mršavljenja, trening i vežbanje uzimaju veliku ulogu. Iako je način ishrane ekstremno važan, ako ne napravite bar osnovni fitnes plan teško ćete postići ekstremne rezultate.Ovo zavisi samo od vas. Sledite savete u nastavku članka, i očekujte neverovatne rezultate za mršavljenje.

Najbolje bi bilo da se prvo posavetujete sa vašim lekarom ili fizioterapeutom pre nego što počnete kontinuirano vežbanje. Nikada ne uskačite odmah u rutinu, pogotovo ako dugo niste vežbali. Možete završiti sa povredama, koje će vašu aktivnost unazaditi za još duži peroid ili zauvek. Ne dozvolite da vaš ponos stane na put konsultacije sa lekarom. Od lekara možete dobiti smernice za plan koji da pratite, koji ćete vremenom menjati.

Nakon razgovora sa lekarom, možete napraviti plan vežbanja koji će Vam odgovarati. Postarajte se da se u planu smenjuju kardiovaskularne vežbe i vežbe snage.  Kardiovaskularne vežbe će vam pomoći da da ojačate snagu srca i u tome je ključ mršavljenja. Medjutim, trening snage je takođe važna komponenta vežbanja. One će omgućiti izgradnju mišića i brže sagorevanje kalorija. Činjenica je da stvaranje mišića ubrzava metabolizam. A to dalje vodi do smanjenja kilaže.

Uradite sve što možete da motivišete sebe dovoljno da istrajete sa vežbama. Dajte sebi nagrade, po mogućstvu ne u hrani. Ako osetite da Vam je dostadno u toku vežbanja, menjajte, unosite novosti. Menjajte rutinu, i rezultati će biti čak i bolji, jer se organizam navikava na stvari koje se ponavljaju. Koristite internet za raznolikosti vežbanja, pitajte prijatelje… Pronadjite nekog ko ima isti cilj i vežbajte zajedno.

Uvek isplanirajte vreme kada ćete vežbati i pridržavajte se toga. Ako ne planirate vežbanja, velika je verovatnoća da ćete ih često preskakati. Naravno, život nije isplaniran. Ako otkrijete da odredjenog dana neće ispoštovati plan zbog obaveza, pokuštajte bar da uradite skraćenu verziju vežbanja. Bilo kakav trenining je bolje od ne treniranja. Imajte to na umu.

Imajući ispaniranu rutinu vežbanja pomaže vam da smršate i da poboljšate zdravlje. Iako pronalaženje vremena za vežbu može da predstavlja problem, definitivno se isplati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa