Kako smanjiti celulit prirodno

Celulit se odnosi na masne ćelije koje se nalazi ispod površinskog sloja kože koji stvara izgled rupičastog sira. Oko 90 odsto žena ima celulit na nogama, kukovima, zadnjici ili stomaku, prema fitnes časopisima. Iako je manje uobičajen kod muškaraca, celulit može takođe da se razvije i kod njih. Vaša genetika, godine, nivo aktivnosti, hormoni i nivo stresa, igraju ulogu u pojavi celulita. Prirodne metode za smanjenje celulita su kako sigurne, tako i efikasne.

Kako-smanjiti-celulit-prirodno

U ovom članku ćemo vam dati savete kako smanjiti celulit prirodno.

  1. Smanjite masne ćelije tako što ćete 30 ili više minuta raditi kardio vežbe najmanje tri puta nedeljno. Čim izgubite masti, smanjiće se pojava celulita.
  2. Ojačajte noge, kukove, zadnjicu i srž radeći 20 minuta trening izdržljivosti dva do tri puta nedeljno. Trening izdržljivosti poboljšava izgled tela, što smanjuje celulit, a rezultat je vitkiji izgled.
  3. Održavajte zdravu telesnu težinu hraneći se uravnoteženom ishranom. Iako dijeta neće eliminisati celulit, sprečiće da se ugojite, što naglašava izgled celulita.
  4. Omekšajte teksturu vaše kože primenom anti-celulit kreme ili losiona na pogođene oblasti. Anti-celulit kreme mogu smanjiti pojavu celulita hraneći kožu i povećavajući protok krvi. Iako aktuelna pomagala ne daju stalne rezultate, fitnes časopisi kažu da rezultati obično traju šest do osam sati.
  5. Stavite proizvod za samopotamnjivanje na pogođene oblasti. Ten može da učini da vaše noge, kukovi i butine izgledaju vitkije i da se celulit manje primećuje. Za prirodnu, domaću kremu za samopotamljivanje, napravite jak crni čaj i nanesite tanak, ravnomeran sloj i ostavite da se osuši. Ponovo primenite kremu za samopotamljivanje ako želite tamniji ten.
  6. Ukoliko nijedan od prethodni koraka nije zadovoljio vaše potrebe, prepustite se proverenom preparatu: Herba-redux complex i Herba-Plus complex

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa