ZDRAVA JUTARNJA RUTINA – PROMENE KOJE PRAVE RAZLIKU

zdrava-jutarnja-rutina
Jutarnja rutina je jedan od važnih segmenata kada govorimo o zdravlju i dobrom izgledu. Zato je planiranje i osmišljavanje jutarnje rutine od velikog značaja. Kako započnete dan može imati veliki uticaj na to kakav će on u celosti da bude i to je činjenica. Na jutro možete da gledate kao na čist list papira i svaki dan imate priliku da počnete iznova. Kada krenete svoj dan zdravim odlukama i izborima veća je verovatnoća da ćete se potruditi da takve izbore zadržite u toku celog dana, nego kada vam dan krene bez plana, užurbano, uz preskočen doručak i neko energetsko piće s nogu. Što znači, ukoliko napravite samo male izmene u jutarnjoj rutini, možete da poboljšate ceo dan, a na duge staze i kvalitet života. Zato ne dozvolite da se još jedno loše jutro provuče pored vas, već uzmite stvari u svoje ruke i sledite jasan plan.

#1 BUDITE SE SVAKO JUTRO U ISTO VREME

Navika je čudo i da može da se promeni uz jaku volju i disciplinu. Možda vam se trenutno ne čini kao nešto što je neophodno, ali rano ustajanje može mnogo da znači. Ne kažemo da to treba da bude 5:00h ujutru, ali bi bilo dobro da najkasnije do 7:00h ustanete. Na ovaj način dobijate pola sata ili sat, za sebe, za organizaciju i početak dana bez žurbe. Imate prostora da doručak spremite i pojedete kod kuće i izaberete neku zdraviju varijantu od one koja bi bila u žurbi, s nogu, i najverovatnije iz najbliže pekare. Pokušajte ovu naviku da zadržite i vikendom, kako ne biste došli u iskušenje da zadremate i pokvarite rutinu. jutarnja-rutina-rano-ustajanje

#2 POPIJTE ČAŠU VODE KAD USTANETE

Nakon obavljenog jutarnjeg umivanja, popijte čašu vode. Može da bude mlaka i sa dodatkom par kapi limuna. Benefiti ove navike su: Poboljšano varenje Poboljšava cirkulaciju Podstiče zdravo znojenje i gubitak težine Izbacuje toksine iz tela Stimuliše rad creva

#3 DA LI JE NEKO RASPOLOŽEN ZA JOGU?

Joga je sjajan način na koji možete da započnete svoj dan. Razmrdaće mišiće, razbudiće vas i dati vam energije za dan koji je pred vama. Za one koji nemaju mnogo vremena, to ne mora da bude prava i potpuna joga rutina. Dovoljno je da naučite nekoliko osnovnih poza koje možete da uradite svako jutro. jutarnja-rutina-i-joga

#4 IZBEGAVAJTE EKRANE OD RANOG JUTRA

Jutro je vaše, ne dovolite da vam neko i to oduzme. Nemojte od ranog jutra da čitate poslovne mailove dok ste još kod kuće, ne dozvolite lošim vestima da vam pokvare dan i ne dozvolite da upadnete u vrtlog društvenih mreža koje veoma lako mogu da vam odozmu i više od pola sata, a da to i ne primetite. Potrudite se da bar prvih pola do sat vremena ujutru imate samo za sebe. Izbegavajte mobilni telefon, lap top, televiziju. Uključite muziku, uradite istezanje, doručkujte, dišite duboko i isključite stres bar tada.

#5 SVEŽ VAZDUH

Otvorite prozor, terasu, pustite svež vazduh u prostoriju. Udahnite i izdahnite. Možda vam ne izgleda sada kao neki poseban savet, ali verujte, opušta i umiruje. A na kraju dana, zdravo je izluftirati prostoriju. dobro-jutro

#6 VREME JE ZA MALO ZNOJA

Treniranje od ranog jutra? Da, dobro ste nas čuli. Ali ne brinite, to opet ne mora da bude nešto što iziskuje dva sata i previše napora. Ponovo, izdvojite nekoliko omiljenih vežbi koje možete raditi rano ujutru. To može biti kombinacija čučnjeva, trbušnjaka, guštera i izdržaja. Ovakav trenin kod kuće, može da vam oduzme 15ak minuta, a daće vam toliko energije za sjajan početak dana. Uz kombinaciju Herbafast lady kapsula nakon toga, efikasno sagorevanje masnih naslaga se ne dovodi u pitanje!

#7 VREME JE ZA HLADAN TUŠ

Već vam je hladno na samu pomisao? Verujte nam, jednom kad probate shvatićete zašto biste trebali da uvrstite i ovaj segment u svoju jutarnju rutinu. Ne mora to da bude ledena voda, ali ne treba ni da bude vruća. U čemu je tajna zapravo kod hladnog tuša? Dok topla voda uzrokuje da se vaše krvne žile šire i opuštaju, hladan tuš ih budi, što ga čini savršenim za jutro.

#8 STIŽEMO I DO ZDRAVOG DORUČKA

Doručak je najvažniji obrok dana! Ne biste trebali da ga preskočite i neka doručak uvek bude vaš najveći i najzdraviji obrok u danu. Ukoliko tako započnete dan, najverovatnije ćete se dodatno potruditi da i ostali obroci budu zdravi. Zašto kvariti dobar početak dana? Malo proteina, zdravih masti i puno zdravih složenih ugljenih hidrata – to je naš recept za zdrav doručak.

#9 POPIJTE ZELENI SMUTI

U jutarnju rutinu uvrstite sve male zdrave navike koje možete, što ih više primenjujete, veća je šansa da i u toku ostatka dana donosite zdrave odluke i izbore. Još jedan sjajan dodatak zravoj jutarnjoj rutini može biti zeleni smuti ili neki zdrav napitak za mršavljenje. Kombinacija za zeleni smuti je sledeća: -Avokado -Zelena jabuka -Banana -Kelj -Led Ako je jako gusto, dodajte malo vode i sve će biti ok. zeleni-smuti-recept

#10 SPAKUJTE NEŠTO ZA ZDRAVU UŽINU

Period između obroka za mnoge može da bude problematičan. Osetite potrebu za slatkišima ili vam se jednostavno nešto gricka ili ogladnite i pre ručka. Tu uskače užina. I zato je važno da uvek imate nešto zdravo kod sebe. To može biti voće, povrće uz dodatak koštunjavih plodova kao što su bademi, indijski orah… Na ovaj način izbegavate zamku u koju možete da upadnete, a to je utišavanje gladi nekim nezdravim zalogajem.

#11 ŠBT U PREVODU ŠETNJA, BICIKL ILI TRČANJE

Gde god treba da budete ujutru, potrudite se da za “transport” koristite svoje noge! Razumemo, ne možete skockani, u košulji ili potpeticama da trčite na posao, ali se potrudite onda bar da prošetate ili da vozite bicikl.

KAKO IZGLEDA VAŠA JUTARNJA RUTINA?

Da li se pronalazite bar u polovini stavki? Praktikujete li nešto od gore navedenog? Ako je odgovor da! Sjajno! Na pravom ste putu. A šta ako odgovor ipak nije potvrdan…? Ni to nije problem. Sutra je novi dan i baš on može biti idealan za neki novi početak i promenu. Odluka je na vama!      

Za zdravo mršavljenje, odaberi

HF Beauty&Slim paket

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa