CELULIT: KAKO SE OSLOBODITI ZA SVA VREMENA?

kako-da-se-oslobodis-celulita

Užasava te pogled na butine dok sediš? Ili odraz u ogledalu dok probavaš tu predivnu haljinu? A glavni krivac tog lošeg osećaja i slike koju ne želiš da gledaš jeste uporni celulit? Znamo da nije za utehu ali, nisi sama. Veliki broj žena vodi bitku protiv celulita, pa čak i supermodeli koji izgledaju savršeno na stranicama magazina.

Ali to ne znači da moraš i da trpitš efekat narandžine kore na zadnjici i butinama. Otkrićemo ti kako da se oslobodiš celulita zauvek!

Šta je tačno celulit?

Celulit ima oko 80 do 90 procenata žena, pa čak i aktivne sportistkinje i mršave manekenke. Iako je celulit jako rasprostranjena pojava, iznenađujuće malo se govori o njemu. Ovo su najvažnije stvari kojih treba biti svestan kada se govori o celulitu:

• Celulit je više od deformacije kože

Najjednostavnije rečeno, celulit predstavlja džepove masti koji su stisnuti između traka vezivnog tkiva, koje su pod kožom.

• Celulit diskriminiše

Žene svih uzrasta imaju celulit, dok se kod muškaraca praktično ne pojavljuje. To je zato što je vezivno tkivo različito kod žena i muškaraca. Momci imaju jače tkivo koje efikasnije skladišti masti. Žene imaju slabije vertikalne trake tkiva kroz koje se masti mogu lakše provući.

celulit-kod-zena

• Težina nije važna

I mršave i gojazne žene imaju celulit, tj. masnoću između mišića i kože. To je sve što je potrebno da bi se celulit pojavio.

• Ne može se samo mršavljenjem ukloniti celulit

Gubitak težine ponekad čini celulit manjim, ali nekada ironično, može se i više izraziti posle mršavljenja. Koža može postati sjajnija nakon gubitka težine, što nekada može učiniti celulit izraženijim.

• Tvoja mama je možda “kriva”

Celulit je dosta vezan i za genetiku. Geni pomažu u određivanju načina na koji telo skladištiti masti i ako su žene u tvojoj prorodici sklone celulitu, velika je verovatnoća da ćeš biti i ti.

• Hormoni igraju važnu ulogu

Celulit kreće da se javlja još u pubertetu, kada se estrogen aktivira. Neka istraživanja pretpostavljaju da su žene sa većom količinom estrogena sklonije celulitu.

• Uklanjanje celulita nije lako

Čak i liposukcija, najinvazivniji tretman za celulit, često pogoršava stanje. Uklanjanje masti liposukcijom može ostaviti kožu još više poroznijom nego što je to bilo ranije.

kako-se-resiti-celulita

Dakle, šta možeš učiniti da se konačno rešiš celulita? Čak se i stručnjaci ne slažu oko tačnog razloga zašto se iznenada pojavljuje. Neki ističu da celulit nastaje zbog lošije cirkulacije, naročito kod nogu. Oni veruju da kapilari i krvni sudovi koji donose hranljive materije u kožu, počinju da se pogoršavaju i ulivaju limfnu tečnost u masne ćelije. Ove masne ćelije se spajaju i kreću ka površini kože, izazivajući izgled grudvica i udubljenja na koži.

Takođe, kod pojave celulita i zdravlje same kože se pogoršava. Celulit u kombinaciji sa smanjenjem količine kolagena uzrokuje da koži opadne tonus i postane slabija, čineći masne ćelije još vidljivijim.

ŠTA POMAŽE UKLANJANU CELULITA?

1. Masaža

Ručne, laserske i ostale vrste masaža celulita dosta pomažu u njegovom uklanjanju, ali ukoliko ne promeniš način života i ishrane, posle nekog vremena i posle masaža, celulit će se ponovo vratiti.

2. Vežbanje

Vežbanje je ključno za nestanak celulita. Žene treba da uvedu rutinu vežbanja dva do tri puta nedeljno. Vežbanje je izvanredan lek za kožu. Ako su mišići više definisani, koža će izgledati glatko. Kada izgubiš na težini i povećaš mišićnu masu, sloj masti će se drastično smanjiti, a celulit će postepeno nestati.

uklanjanje-celulita

3. Zdravo mršavljenje

Postizanje idealne težine može pomoći u smanjenju celulita. Pa ipak, samo smanjenje kilograma bez učvršćivanja kože neće uvek biti produktivno. Kada izgubiš na težini, koža se može smežurati, a celulit može postati vidljiviji. Što ste mlađi i što je bolja elastičnost kože, to će biti i bolji rezultati. Za sve nas, trening snage je način broj jedan za trajno gubljenje celulita.

4. Učini kožu jačom

Postoje razni tretmani i kreme koji mogu ponovo izgradite kolagen u koži, kao što su kreme sa retinolom ili vitaminom C, mogu pomoći dostizanju boljeg stanja kože.

Za koji god treteman ili kombinaciju tretmana se odlučiš, potrebno je i strpljenje i istrajnost da izneseš ceo proces do kraja, kako bi se potpuno oslobodila celulita. Vrlo bitan saveznik na ovom putu zdravog mršavljenja i uklanjanja celulita biće i Herbafast Fiber, koji sadrži najveću količinu biljnih vlakana. Ova vlakna vezuju suvišnu vodu, toksine i masti u organizmu koje potom uklanjaju. I što je najvažnije, na putu kroz telo, Herbafast Fiber pomaže da se masnoće ne vezuju i sprečava stvaranje masnih naslaga i celulita.

Ne čekaj i započni veliko jesenje spremanje zajedno sa Herbafast Fiberom!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa