Detoks posle prazničnih đakonija

Zima je vreme kada puno slavimo. Tu su slave, Nova godina, Božić, pa opet Nova godina, pa svi oni slobodni dani koje provodimo u krugu najmilijih… A s obzirom na prirodu tih susreta, kao i naš mentalitet i kulturu dobrog zalogaja, možda je bolje i poštenije reći – zima je vreme kada puno jedemo, sa uživanjem i u dobrom društvu. Međutim, kada praznici prođu i ostave nam za uspomenu gorušicu i jedan lepi šlauf oko struka, malo je teže preopterećeni organizam vratiti u ravnotežu.

Dakle, šta nam je činiti da bismo mogli da se opustimo i uživamo u praznicima, da jedemo i ne plaćamo ceh sve do leta?

Isplanirajte taktiku i budite brži i pametniji od gorušice, nadutosti, umora i viška kilograma.

Praznični kilogrami

Pre svega, dobro je znati da nas prejedanje u stvari nadima a da većina to tumači kao višak kilograma. Dobra vest je da ne morate da pribegavate brzoj i surovoj dijeti ili satima trenirate da biste povratili ravnotežu i smanjili koji kilogram. Vaše telo je otporno i zna kako da prevaziđe probleme koje sa sobom nosi praznično prejedanje ukoliko o njemu vodite računa.

Šta se dešava vašem telu tokom praznika?

Da bi započeo proces varenja, stomak luči hlorovodoničnu kiselinu. Što više jedete, proizvodite više kiseline. Nešto od hrane koja je u procesu varenja prođe kroz jednjak, što dovodi do žgaravice. Pored toga, veliki obroci usporavaju varenje i hrani je potrebno više vremena za obradu. To izaziva osećaj nadimanja koji se često javlja nakon obilnog jela. Nadutost prate umor i tromost.

Dodajte svemu ovome koju čašu vina ili drugog alkoholnog pića i verovatno ćete se okretati u krevetu čitavu noć. Kada se probudite ujutru, bićete izuzetno gladni jer je vaš pankreas radio prekovremeno da preradi svu tu hranu i piće. Biće vam teško da se skoncentrišete, a verovatno će vas mučiti i glavobolja.

Tada jedino detoks može da pomogne vašem telu!

Zašto je važan detoks tela?

Detoks je proces koji omogućava telu da se leči, regeneriše, pa čak i podmlađuje. On omogućava telu da se oslobodi svakog viška i otpada koji se uskladištio. Detoksikacija stimuliše jetru da obavlja svoju funkciju, kao i bubrege i debelo crevo.

Detoksikacija pomaže u procesu mršavljenja zbog bolje apsorpcije hranljivih materija uključujući i vitamin C. Usled toga se ubrzava metabolizam i imuni sistem. Upravo zbog ovoga je jako važno da obavezno uradite detoks na samom početku programa koji ste sebi odredili da biste regulisali telesnu težinu. Imaćete brže i vidljivije rezultate.

Detoksom postižete i sjajne rezultate za svoju kožu. Ona postaje glatka i sjajna, kako toksini „napuštaju“ vaš organizam. Ukoliko na početku detoksa primetite da vas koža svrbi ili se pojavljuju mrlje po njoj, ne brinite. Ovo je sasvim regularan deo procesa i znak da ste na pravom putu sa svojim programom. Iznenadiće vas činjenica da redovan detoks odlično utiče i na zdravlje i sjaj kose, svežinu daha, zdravlje pluća a ima i značajnu ulogu u anti-age efektima.

Postpraznični detoks

Za početak, posle praznika motivišite sebe da eliminišete izbacite iz ishrane kofein, šećer, alkohol, rafinisane ugljene hidrate, duvan, teško i masno životinjsko meso. Pijte vodu u većim količinama nego obično, jer je važno da ostanete hidrirani kako biste pomogli bubrezima da isperu toksine i pomogli redovnom pražnjenju creva. Dodajte vlakna svojoj ishrani, kao i probiotik da biste zaštitili crvenu floru i pomogli joj da se vrati u ravnotežu.

Konzumirajte dosta voća i povrća, kao i belo meso poput piletine, ribu i mahunarke. Odmarajte se što više za vreme detoksikacije i uredno spavajte od 8 do 10 sati. Vežbajte, idite u saunu ili napravite sebi toplu kupku kako biste podstakli kožu da se znojenjem oslobodi toksina.

Herbafast Detox

Navikli smo da živimo brzo. Dani nam prolaze u mnogim obavezama i mi jedva postižemo da se posvetimo sebi i odlukama koje smo doneli za svoje zdravlje. Zato je dobro imati spremnog saveznika koji će svaku tu odluku podržati. Što se detoksa celog organizma tiče, upravo za tu svrhu sjajno će poslužiti jedan član velike i prirodne Herbafast porodice.

U pitanju je Herbafast Detox. On se preporučuje nakon prazničnih veselih susreta i đakonija koje ćemo slistiti u tom periodu, ali i onda kada odlučite da dovedete svoju fuguru do savršenstva. Recimo, kako biste se lako peli uz stepenice, ušli u svoje omiljene farmerke i vratili osmeh na lice. Planovi za leto će krenuti i pre nego što toga budete svesni. Prema tome, krenite sa pripremama već sada, naročito zato što je metabolizam nešto sporiji zimi i kilogrami se brže lepe.


Herbafast Detox preparat na biljnoj bazi pruža zdrav efekat detoksikacije, jačanja i podmlađivanja organizma, pozitivno utičući na funkcionisanje nervnog, mišićnog i srčanog tkiva, što je važan preduslov u zdravom procesu mršavljenja. On doprinosi eliminaciji viška tečnosti i toksina, prečišćavanju organizma, smanjenju celulita i telesne težine.

Najvažniji efekat koji Herbafast Detox izaziva je svakako “bustovanje” vašeg samopuzdanja usled osećaja lakoće i kontinuiranog priliva energije koji će se javiti kada vaše telo ne bude više opterećeno štetnim toksinima.

Za sjajan osećaj i dobro zdravlje nakon svih ukusnih praznika – Herbafast Detox ispunjava vaše želje!

Indeks telesne mase je metoda računanja uhranjenosti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa