13 јула, 2020

VAŽNO JE DA SAČUVAŠ I IMUNITET I LINIJU

Svesni smo da će i leto pred nama obeležiti mnogi izazovi, što znači da moramo jačati imunitet pre svega, a potom se potruditi da postignemo i sačuvamo vitku liniju, postavlja se pitanje – KAKO?

Dajemo vam savete u formi 10 jednostavnih pravila koji mogu postati i deo vaše dnevne rutine – ako ih se budete pridržavali, šanse da postignete svoj cilj su VELIKE!

10 pravila za jak imunitet i vitku liniju

1. ZAPOČNITE DAN ČAŠOM TOPLE VODE SA LIMUNOM – probudićete metabolizam

2. REDOVNI OBROCI – ne preskačite ni jedan obrok, tako usporavate metabolizam

3. OBROCI U ISTO VREME – važno je da okvirno u slično vreme doručkujete, ručate i večerate, jer se tako organizam uvodi u ravnotežu

4. TRI GLAVNA OBROKA + 2 UŽINE – držite se zlatnog pravila da imate tri glavna obroka na oko četiri sata razmaka i još dve manje užine između (npr porcija voća oko 150 gr prepodne i badema do 30 gr popodne)

5. BEZ GRICKALICA – užine će vam pomoći da ne osećate glad između glavnih obroka i eliminišete naviku „grickanja“ po malo, ukoliko je imate

6. TRI BOJE NA TANJIRU – više boja u tanjiru garantuju raznovrsnost u ishrani – zelena salata + crveno/belo meso + ljubičasto ili narandžasto voće = pun pogodak!

7. ČAŠA VODE NA SVAKIH SAT – samo okviran predlog, važno je da dnevno unesete do 2l vode

8. SLATKO POD KONTROLOM – budite svesni unosa svega što sadrži izvor šećera (i voće se računa) i trudite se da popodne i veče prođe sa što manje istog!

9. ŠETNJA I BRZI HOD – verovali ili ne, brzi hod daje bolje rezultate od trčanja, zato 45 minuta šetnje i još bolje brzog hoda, treba da bude svakodnevni vid vaše rekreacije


10. POMOĆ FARMACEUTA – ne libite se da u apoteci potražite savet farmaceuta koji dodatak ishrani može da vam pomogne da ubrzate proces mršavljenja, ali na zdrav način – stručno lice će umeti da preporuči pravi izbor shodno vašim trenutnim potrebama.

Budite uporni, beležite svoje rezultate početkom svake nedelje i javite nam kako napredujete. Srećno!

5 2 votes
Article Rating
Blog, Saveti ,
Obaveštenja
Obaveštavaj me o
guest

Ovaj sajt koristi Akismet kako bi smanjio broj spam komentara. Pročitajte politiku privatnosti.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x