„JAO, KAKO MI SE JEDE NEŠTO SLATKO!“

jede-mi-se-nesto-slatko
Poznata ti je ova rečenica iz naslova zar ne? Sigurno ti se dešava da je u toku dana nekad izgovoriš i više puta. Pogotovo posle ručka, u popodnevnim časovima razmišljaš kako bi ti sada dobro došlo nešto slatko, možda jedna slatka, čokoladna, kremasta krofna, napolitanke ili parče kolača… Toliko izbora, šta prvo pojesti. Mnogi se sa ovim „napadima za slatkim“ bore svakodnevno, posustaju i jedu slatkiše u večikim količinama što na kraju može dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema. Slatko možda jeste sada, ali na duže staze može da ti ostavi ipak „gorak ukus u ustima.“ Srećom, postoje trikovi, saveti i određene navike kada je u pitanju ishrana, koje mogu da ti pomognu da se rešiš ovih doslovno slatkih muka.

NAUČI DA VOLIŠ JABUKOVO SIRĆE

Možda ne tako slasno, možda ne tako mirisno, ali je svakako korisno. Jabukovo sirće. Sipaj kašičicu jabukovog sirćeta u flašicu sa vodom i pij to tokom dana. Kiselina pomaže u stimulaciji želudačnih sokova i smanjuje želju za šećerom i slatkišima. jabukovo-sirce-i-slatko

JEDI VIŠE GORKE HRANE

Veliki benefit možeš dobiti ukoliko povećaš unos blago kiselih i gorkih namirnica, kao što su: rukola, crveni kupus, cikorija, artičoka – poboljšavaju sam rad creva, umanjuju želju za slatkim, a pored svega toga mogu da dovedu i do promene ukusa. Što znači da može da dođe do toga da je neka hrana, za kojom često žudiš, sada jednostavno previše slatka za tvoj ukus.

MAGNEZIJUM PROTIV SLATKOG

Moćan mineral, pored mnogih zdravstvenih benefita koje donosi sa sobom, on takođe povećava energiju i „ubija želju“ za slatkim. Pre nego što počneš da uzimaš magnezijum, najbolje bi bilo prvo da se posavetuješ sa svojim lekarom. On će najstručnije odrediti šta je za tebe najbolje.

SMANJI UNOS KOFEINA

Em što ti oduzimamo slatko, em sad ni kafu ne smeš da piješ?! Nemoj da se ljutiš, ne znači da ne smeš uopšte da je piješ u toku dana, važno je samo da ograničiš količinu. Preporuka je da to bude jedna šolja dnevno i to pre 10h. Previše kofeina može uticati na nivo šećera u krvi te se zato ne preporučuje bokal kafe dnevno. kafa-i-slatko

JEDI VIŠE DOBRIH MASTI I PROTEINA

Ovde nema mnogo mudrovanja. Zasitni makronutrijenti, kako i sam naziv kaže, te drže duže sitim. Te nema ni nepotrebne žudnje za slatkim.

IZBACI VEŠTAČKE ZASLAĐIVAČE

Iako nekad upravo ovi zaslađivači mogu izgledati kao zdravija varijanta, često, nisu. Neretko nisu ni tako zdravi i upravo oni mogu biti okidač da izgovoriš tu čuvenu rečenicu „Kako mi se jede nešto slatko.“ Dakle, neće smanjiti želju za slatkim, već je mogu samo više podstaći. Predlog je da pokušaš umesto ovih veštačkih da koristiš prirodne zaslađivače, kao što su: cimet, organski javorov sirup ili med.

POBEDI SLATKO – JEDI DORUČAK PUN PROTEINA

Započni dan sa zdravim i hranljivim doručkom. Ovo može odrediti i ceo tok tvog dana. Izbor zdravog doruča te može motivisati da i dalje u toku dana biraš hranu koja je dobra za tebe – jer zašto kvariti dan koji je dobro počeo. Pored toga, ovakav doručak je ključan za stabilizaciju nivoa šećera u krvi, poboljšanje koncentracije i energije tokom jutra. dorucak

POVEĆAJ UNOS BILJNIH VLAKANA

Dobro je poznato da vlakna imaju višestruko pozitivan uticaj na organizam (smanjuju rizik od nastanka dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja. Takođe, namirnice koje su bogate vlaknima uglavnom imaju malo masnoća i kalorija, pa zato i ne goje. Pored toga, vlakna usporavaju varenje, što dovodi do toga da se duže osećaš sito, pa nećeš grickati sve što ti padne na pamet. Dodatnu pomoć, kada je u pitanju neophodan dnevni unos biljnih vlakana, može da ti pruži Herbafast Fiber. U isto vreme sa njim ćeš smanjiti potrebu za slatkišima i pomoći će ti prilikom mršavljenja. Kako Herbafast Fiber deluje, možeš pogledati OVDE.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa