KAKO NAGRADITI SEBE ZA USPEŠNO MRŠAVLJENJE

Nekako ste motivisali sebe i krenuli sa procesom mršavljenja. Bez obzira na to da li ste već postigli gubitak od 2,5 ili 10 kilograma, ili nešto između, nagrade se sitnim zadovoljstvima koja ćete sebi, s vremena na vreme priuštiti, a koja mogu dodatno da vas motivišu da nastavite uspešno mršavljenje, ili da održavate željenu težinu. Većina ovakvih nagrada ima dodatno stimulišuće dejstvo, jer služe kao sredstvo za ublažavanje stresa, što može olakšati dalji nastavak vaših napora da dostignete idealnu liniju. Istraživači sa Univerziteta Florida nedavno su otkrili da hronični stres stimuliše proizvodnju peptidnog hormona zvanog betatrofin, koji inhibira enzim potreban za preradu masti u telu. Dakle, što smo manje pod stresom, lakše je izgubiti težinu. Zato nastavite sa opuštanjem i priuštite sebi jednu ili više od ovih dole navedenih nagrada. Uspešno mršavljenje može da se nastavi. uspešno-mršavljenje-iskustva

KUPITE NOVU OPREMU ZA VEŽBANJE

Oprema za vežbanje kao što je prostirka za jogu ili lopta za pilates je korisna stvar koju želite da imate pri ruci kada vam se ne ide u teretanu ili je kišni dan. Kada imate novu opremu, veća je verovatnoća da ćete početi da je koristite i uživaćete u dvostrukom efektu: više ćete vežbati, a istovremeno i uživati u novim stvarima.

SPA LEČI DUŠU!

Nagradite novi gubitak težine spa tretmanom kao što je masaža ili plivanje. Masaža će vam pomoći da se opustite, ublažite bolove u mišićima i poboljšate cirkulaciju. Plivanje izuzetno pozitivno utiče na zdravlje: plivanjem se pospešuje fizička aktivnost, jačaju se svi mišići, a takođe, plivanje i opušta, smanjuje anksioznost i nivo stresa. Posle ovakvog spa tretmana ćete se osećati tako dobro, a i kilogrami će nastaviti da idu dole.

ZA USPEŠNO MRŠAVLJENJE ČASTITE SEBE NOVOM ODEĆOM!

Možda ste navikli da čekate dok ne postignete idealnu težinu, pa tek onda krenete u šoping. Ali nova odeća vas može još više stimulisati dok ste u samom procesu mršavljenja. Da li će to biti nova haljina, novi par pantalona ili odelo, izaberite sami. Kada vam i nova odeća postane komotna, možete sebe čestitati za uspeh u mršavljenju, zadovoljnim pogledom sebe u ogledalu u novim stvarima. A novu odeću, ukoliko vam bude velika kasnije, uvek možete suziti i prilagoditi svojoj novoj figuri. uspesno-mrsavljenje-uz-herbafast

UŠTEDITE ZA VAŠA ZADOVOLJSTVA

Kada ste zadnji put sklonili neku svotu novca samo za sebe i uštedeli za nešto? Ako nemate običaj da štedite na stari dobri način, predlažemo da se podsetite kako to ide. Kupite lepu kasicu za novac (recimo oblika vaše omiljene životinje-praseta, sove ili slona) i prikupljajte tu svoju ušteđevinu. Možete napraviti ritual da ubacite određenu svotu novca dnevno, ili svaki put kada odete u teretanu ili uradite jednu seriju vežbi. Kada dođete do prekretnice i ispunite minimalno skidanje kilograma, ispraznite vašu banku! Posetite vaš salon lepote, prijavite se za kurs koji ste oduvek želeli da pohađate, ili kupite avionsku kartu da posetite najboljeg prijatelja u inostranstvu. Istraživanje iz 2014. godine objavljeno u Journal of Academy of Nutrition and Dietetics dokazalo je da finansijski podsticaji značajno utiču na gubitak težine.

PROBAJTE NEKE OD GRUPNIH PROGRAMA VEŽBANJA

Bilo da ste već upražnjavali ovaj vid vežbanja ili ne, grupni treninzi, bilo da se radi o jogi, pilatesu, aerobiku, borilačkim veštinama ili nečemu drugom, pružaju dodatnu socijalnu stimulaciju u procesu mršavljenja i istovremeno sticanja dobre kondicije. Pored toga što služe kao nagrada, ovakvi treninzi pomažu nam da naučimo pravilno da vežbamo, uz nadzor trenera, imamo stimulaciju u vidu grupe i razmene raznih iskustava, kao i neizostavne dobre energije koja uvek vlada na ovakvim vrstama treninga. Na ovaj način ćete izbeći i osećanje dosade ili bezvoljnosti koje se može javiti kada vežbate sami. Grupni treninzi mogu biti za određene ljude ključni, kada je uspešno mršavljenje u pitanju. uspesno-mrsavljenje-trening

RAZMAZITE SEBE KADA IMATE SLOBODAN DAN

Kada uvidite da ste smršali dodatno još neki kilogram, častite sebe. Prvi slobodan dan koji imate iskoristite kako biste se malo, s pravom, “razmazili”. Ponekad, dajući sebi dozvolu da usporite i iskoristite ceo dan samo za sebe. Priuštite sebi dan u kome nećete raditi ništa osim opuštanja. Idite u kupovinu, zaronite u novu knjigu, kupite sebi novo cveće ili uživajte u sunčanom danu na obali reke. Izbor je beskonačan, a svaki će koristiti okrepljenju vaše duše i tela, kao i oslobađanju od stresa, a sad već znate zašto je važno da se oslobodite stresa kako bi mršavljenje bilo uspešno.

ŠTA JOŠ MOGU DA URADIM ZA USPEŠNO MRŠAVLJENJE?

Pored ovih inspirativnih saveta, mi vam nudimo još jednu nagradu kao podsticaj u skidanju kilograma. Uz Herbafast proizvode dobijate na poklon online mesečni plan ishrane, koji će vam zajedno pomoći da se za kratak period osetite bolje, zdravije i daće vam motivaciju da zdrav način života postane i vaš novi stil života. Jer, nije cilj da se osećate i izgledate dobro samo za jedno određeno godišnje doba, to su navike i osećaj koji želimo da imate tokom celog života.

Za zdravo mršavljenje, odaberi

HF Beauty&Slim paket

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa