Moja novogodišnja odluka – smršaću!

Novogodišnje odluke – svi ste bar nešto sebi obećali krajem decembra meseca 2017. godine, zar ne? Da ćete više šetati, da ćete možda početi da trenirate ili da krećete sa zdravom ishranom… Januar je već prošao, februar uveliko traje, a šta se dešava sa tim novogodišnjim odlukama, jeste li ih već zaboravili? Ili su možda ostale po strani dok se ne snađete u godini koja je počela? Kakva god da je situacija, nema više vremena za gubljenje i odlaganje. Pratite sledeće korake koji će vam pomoći da stignete do željenog cilja.

NEMOJTE BITI STROGI PREMA SEBI

Novogodišnje odluke su sjajne, pružaju priliku za novi početak i mogućnost za određene promene u načinu života. Međutim, te promene se ne dešavaju preko noći – to je proces koji traje. Možda vam je poznat scenario: na početku realizovanja odluke ste „zagrejani“, radite sve po planu, na primer već se dve nedelje hranite zdravo, a onda se desi onaj jedan dan kada popustite, kada se vratite starim navikama. Važno je da zapamtite da će takve stvari da se dešavaju. Biće teških dana, preskočićete trening ili ćete pojesti ta dva parčeta torte, ali to ne znači da treba da odustanete od glavnog cilja. Ne budite odmah strogi prema sebi i nemojte odmah pomisliti „nije to za mene“ ili „ja to ne mogu.“ Jedan dan ne sme da vam pokvari celokupan plan, držite se čvrsto vašeg cilja. I samo odlučno napred.

NEKA BUDE ZABAVNO

Ukoliko vam je dosadila rutina treninga iz 2017. godine, vreme je da u 2018. probate nešto novo. Pridružite se nekom novom fitnes programu, povedite i prijatelje, u grupi je sigurno zabavnije. Trening je proslava onoga što vaše telo može da postigne pa zato treba da bude i zabavan. Ukoliko niste tip koji bi provodio sate u teretani, pokušajte sa nekim grupnim treningom ili možda cross fitom, treningom sa TRX trakama ili jogom. Međutim, ako više volite avanturu pokušajte sa penjanjem na veštačku stenu ili se jednostavno upišite na časove plesa! Mogućnosti je mnogo – zato izgovore ostavite po strani i izaberite svoj izazov za 2018. godinu.

BUDITE REALNI

Niste trčali još od srednje škole, ali ste se ipak prijavili za maraton u 2018. godini? Krenuli ste da trenirate, napravili ste plan trčanja, ali zato što zapravo ni ne volite toliko da trčite počeli ste da preskačete treninge skoro već na samom početku? Maraton možda jeste dostižan cilj, ali ne za nekoga ko zapravo ne uživa u trčanju. Nemojte svoje odluke da gradite oko stvari koje ne volite da radite, šanse da ostvarite cilj su tada minimalne. Kada kreirate odluku, izaberite nešto što zaista želite da radite, nešto što zaista želite da menjate kako pred vama ne bi stajao još samo jedan neostvaren cilj.

NAPRAVITE DOBAR PLAN

Dakle, u 2018. godini odlučili ste da smrštate. Napravite istraživanje pre toga i napravite plan kako ćete to da učinite.

-Saznajte koji treninzi bi najviše odgovarali vašoj trenutnoj kondiciji

-Koliko puta nedeljno je potrebno da trenirate kako biste došli do željenog cilja

-Šta u ishrani treba da promenite

-Da li su vam potrebni neki dodatni suplementi kako biste podstaknuli proces mršavljenja

-Na kraju kako da održavate željenu kilažu kada je dostignete.

Ukoliko imate jasan plan, lakše ćete ga pratiti. Zapamtite, vaš plan ne možete odmah ostvariti, rezultati ne mogu odmah biti vidjivi, put je dugačak, ali zato napravite sebi manje izazove na tom putu, kako biste ih ostvarivali i kako biste ostali inspirisani na tom putu.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa