MORSKA IDILA KOJA ČINI ČUDA ZA TELO I DUŠU

morska-voda

Već dobro znaš i nije nikakva novost da možeš poboljšati svoju liniju uz vežbanje i pravilnu ishranu. Međutim, ako se pitaš šta to pored tih očiglednih stvari može uticati na tvoju liniju, a pre svega zdravlje, otkrivamo ti u sledećim redovima. Kako nam predstoji sezona godišnjih odmora, tako smo odlučili da ti predstavimo koji te to benefiti očekuju upravo na plaži. Lekari ističu da je boravak kraj mora izuzetno lekovit i toplo ga preporučuju, a ovde sledi niz prirodnih i pozitivnih načina na koje more može uticati na tebe:

SUNCE

Boravak napolju 15 do 30 minuta dnevno može značajno uticati na tvoju dobrobit. Doktori širom sveta upozoravaju da smo u želji da izbegnemo rizik od raka kože otišli predaleko i da se sada ne izlažemo dovoljno suncu. Statistika pokazuje da sada jedna od četiri osobe ima nedostatak vitamina D. Simptomi nedostatka vitamina D su: bol u mišićima, slabe kosti/prelomi, zamor, smanjeni imunitet, depresija, promene u raspoloženja i nepravilnosti u spavanju. Zvuči poznato, zar ne? Pogotovo posle zimskog perioda i dugotrajnog boravka u kući. Zato je sad idealno vreme da kreneš u lov na vitamin D, koji obezbeđuje sunčanje, a pomaže apsorbciji kalcijuma i izbegavanju osteoporoze. Umereno sunčanje je takođe korisno, pa čak ima i anti-age efekat. Telo može da skladišti vitamin D 60 dana posle blagog dnevnog izlaganja. Naravno, kao što smo napomenuli, umerenost je bitna kada je sunčanje u pitanju.

MORSKA VODA

Morska voda sadrži elemente koji su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma –natrijum, magnezijum, kalijum, srebro i zlato u tragovima. Ovi elementi postepeno prodiru u kožu dok boraviš u vodi i čine čudo za zdravlje i izgled kože, kao i za težinu. Morske alge obiluju mineralima i učestvuju u regenerativnim procesima na koži, poboljšavaju izgled kože, jačaju celokupan imunitet i pomažu u uklanjanju celulita. Morska voda takođe usled hemijskih procesa ubrzava metabolizam, podstiče uklanjanje toksina i masnih naslaga.

Plivanje u moru je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti kojom možeš ojačati celo telo- mišiće ramena, ruku, abdomena, leđa i nogu, plus je i sjajan način da se rešiš viška kilograma, jer sat plivanja sagoreva od 400 do 900 kalorija. Ukoliko dobar deo morskih dana provediš plivajući u moru, definitivno ćeš smršati– bez striktne dijete ili zamornih poseta teretani. Spoj ugodnog i korisnog, složićeš se.

PESAK

Pesak deluje kao prirodni piling, pomaže koži da poboljša svoju prirodnu regeneraciju. Takođe, predstavlja odličnu površinu za vežbanje i može maksimizirati efekte bilo kog fitnes treninga. Bilo koja fizička aktivnost na plaži je lekovita-od same šetnje uz obalu, laganog trčanja, joge, do odbojke na plaži ili jednostavno plesa uz muziku iz plažnog bara. Aktivno ili malo laganije, važno je da izabereš nešto za sebe i aktiviraš se na plaži.

MORSKI VAZDUH

Morski vazduh je pun negativnih vodonikovih jona, koji poboljšavajunašu sposobnost apsorbovanja kiseonika neutralisanjem oštećujućih slobodnih radikala (pozitivnih jona). Negativni joni neutrališu pozitivne jone i tako poboljšavaju apsorpciju kiseonika. Negativni joni su zapravo odlični za zdravlje jer jačaju imunitet, otklanjaju napetost u mišićima, poboljšavaju koncentraciju i stimulišu i uravnotežavaju lučenje hormona sreće-serotonina. Osim što će ti poboljšati raspoloženje, udisanje morskog vazduha će ti takođe pomoći da bolje spavaš.

Sada kada sve ovo znaš, da li i ti želiš malo lekovitog morskog efekta za sebe? Ako je tvoj odgovor DA, mi imamo predlog za tebe. Učestvuj u našoj nagradnoj igri čija je glavna nagrada besplatno putovanje na Krit za dve osobe. Nagradna igra traje do 15.06. 2018, a o svim pravilima učešća se možeš informisati jednostavnim KLIKOM OVDE.

Prijavi se odmah i dopusti da tri mora kojim je okružen Krit- Egejsko, Levantsko i Sredozemno, iscele tvoje telo i dušu. Morska idila te čeka!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa