Prirodni prečišćeni magnezijum – tajno oružje u borbi sa kilogramima!

Proleće je iza ugla… A sa njim i laganija odeća, boravak u prirodi, sport, zabave, doterivanje i sve ono što proleće čini jednim od najuzbudljivij godišnjih doba u kome se sve budi i raduje se životu.

Dame, da li ste spremne za svoje uske farmerice i sve one kratke haljinice koje nikada ne izlaze iz mode? I ne baš?

Hajde onda da vidimo šta još može da se uradi! Jer još nije kasno da se započne sa zdravim režimom i novim načinom života koji mami osmeh na lice vama, ali i svima u vašoj okolini.

Šta priroda ima da kaže? Priroda kaže: prirodni prečišćeni magnezijum. A zašto?

Zašto je magnezijum važan?

Magnezijum je izuzetno važan mineral koji je svakom telu potreban da bi funkcionisalo kako treba. On je uključen u procese kao što su proizvodnja energije, regulisanje šećera u krvi i izazivanje neophodnih hemijskih reakcija u telu.

Magnezijum sprovodi nervne impulse, kontrakciju mišića i normalan srčani ritam, igrajući pritom ulogu u transportu kalcijuma i kalijuma. Vašem srcu, mišićima i bubrezima on je potreban da bi pravilno radili, a neophodan je i u izgradnji zuba i kostiju.

Sve je to u redu ali, kako se magnezijum smatra tajnim oružjem u borbi protiv suvišnih kilograma?

Neke studije sugerišu da bi mineral mogao biti od pomoći ljudima koji muku muče sa linijom. Ipak, dodatni unos ovog minerala ne znači da će se vaga automatski pomeriti u željenom smeru.

Kako magnezijum pomaže u gubitku težine?

Magnezijum može biti od pomoći pri regulisanju nivoa šećera u krvi i insulina, i to najviše kod osoba sa prekomernom težinom. Jedna studija pokazala je da uzimanje većih količina magnezijuma pomaže u boljoj kontroli nivoa insulina i glukoze u krvi. Magnezijum pomaže i kod nadimanja i zadržavanja vode. Suplementi koji ga sadrže mogu biti od pomoći za smanjenje neprijatnih menstrualnih simptoma.

Kada povezujemo magnezijum i gubitak težine, najbolja strategija za dugoročni gubitak težine ipak uključuje i ograničavanje kalorija, zdravu ishranu i redovno vežbanje.

Kako biste svom telu obezbedili prirodni unos ovog minerala, obratite pažnju na svoju trpezu. Uključite namirnice kao što su tamno lisnato povrće, kinoa, integralne žitarice, orasi, pasulj, riba, jogurt ili tofu, jer su u pitanju bogati izvori magnezijuma.

Uticaj čistog magnezijuma na mršavljenje

Magnezijum je jako bitan energetski nutrijent koji funkcioniše u telu tako što aktivira enzime uključene u varenje, apsorpciju i upotrebu proteina, masti i ugljenih hidrata. Bez energetskih hranljivih materija, možete razviti nepotrebnu želju za hranom, nizak nivo šećera u krvi, anksioznost i sklonost prejedanju, što čini gubitak težine praktično nemogućim.

Kao što smo rekli, magnezijum takođe pomaže insulinu da usmerava glukozu u ćelije za energiju. Kada nema dovoljno magnezijuma na raspolaganju za taj proces, nivoi glukoze i insulina se povećavaju. Glukoza se tada skladišti kao masnoća, a dodatni insulin vas dovodi u opasnost od dijabetesa.

Pored svega toga, magnezijum pomaže u redukciji suvišne masnoće na stomaku! Preko polovine insulina u krvotoku se “šalje” u abdomen. Kao rezultat toga, veruje se da što više šećera konzumirate, vaše telo proizvodi više insulina i na kraju ga “šalje” u stomak na obradu. Istovremeno, naučnici su utvrdili da nedostatak magnezijuma dovodi do abdominalne gojaznosti. Dakle, dovoljni dnevni unos magnezijuma može pomoći u održavanju ravnog stomaka kojim ćete rado dočekati proleće koje nam je iz ćoška!

Veza magnezijuma i stresa

Još jedna vredna uloga magnezijuma je njegova sposobnost da poništi efekte stresa. Verovatno već znate da stres izaziva oslobađanje hormona zvanog kortizol, koji usporava metabolizam. Sa sporim metabolizmom teško je izgubiti težinu. A magnezijum je tu da se suprotstavi ovom procesu!

Magnezijum i Herbafast

Herbafast Gentleman je inovativni preparat koji je formulisan kako bi pomogao muškarcima koji se bore sa viškom kilograma i žele da poboljšaju svoje zdravlje. Ovaj preparat sadrži prirodni prečišćeni magnezijum/oksid koji se dobija iz morskog izvora i koji je izuzetno efikasan u ubrzanju metabolizma.

Preporučuje se osobama koje žele da smršaju i ubrzaju sagorevanje masnih naslaga. Takođe i sportistima koji se suočavaju sa problemom masnih naslaga i žele brzo sagorevanje. Herbafast Gentleman je deo porodice zdravih i prirodnih rešenja, a njegova upotreba će pomoći da se poboljša varenje i ojača imunitet.

Posebno je važno istaći da Herbafast Gentleman sadrži jedinstvenu patentiranu kombinaciju probiotske kvasnice i snažnog antioksidansa, koja dokazano suzbija glad, smanjuje telesnu težinu i eliminiše toksine iz organizma. Kombinacija Saccharomyces bulardii i Superoksid dismutaze (SOD) ima termogeni efekat koji povećava sagorevanje masnih naslaga i oslobađa energiju.

Ovaj preparat će takođe smanjiti apetit, poboljšati varenje i ubrzati metabolizam. Ovo će dovesti do povećanog sagorevanja kalorija na prirodan način. Uz ovaj preparat, možete se osećati zadovoljniji i zdraviji dok gubite kilograme na prirodan i siguran način.

Prepustite se rukama prirode jer ona ipak zna sve tajne. Pokrenite točkiće promene i dočekajte proleće i leto u sjajnoj formi i još sjajnijem raspoloženju!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa