Koji kupaći kostim odabrati prema tipu tela?

Kupaći kostim

Novi kupaći kostim

Leto nam polako kuca na vrata, a sa njim dolazi i vreme kada većina žena počinje da razmišlja o kupovini novog kupaćeg kostima. Međutim, pronalaženje idealnog kupaćeg kostima koji će istaći najbolje a sakriti nedostatke može biti prava muka od koje će vas glava zaboleti. Evo nekoliko saveta kako da izaberete kupaći kostim prema obliku tela i da istaknete svoje atribute.

Kupaći kostim prema tipu tela

Postoji nekoliko tipova tela i svaki od njih zahteva drugačiji pristup izboru kupaćeg kostima. Dakle, prvo je važno da odredite tip vašeg tela. Postoje pravougaoni oblik tela, oblik peščanog sata, oblik kruške, oblik jabuke i oblik trougla. Kada odredite svoj tip tela, možete odabrati kupaći kostim koji će vam najviše odgovarati.
Za pravougaoni oblik tela najbolje bi bilo da izaberete kupaći kostim koji će vizuelno stvoriti iluziju struka. Zato bi bilo dobro izabrati kupaće kostime sa kaišem ili sa detaljima u struku.
Oblik peščanog sata se smatra najboljim telom, jer ima uravnotežene proporcije. Žene sa ovim oblikom tela mogu da nose skoro sve vrste kupaćih kostima. Ipak, kupaći kostimi koji naglašavaju struk su uvek dobar izbor.

Kupaći kostim prema obliku tela

Kruška ili jabuka?

Oblik kruške zahteva kupaći kostim koji će vizuelno suziti kukove i istaknuti gornji deo tela. Zato bi bilo dobro izabrati kupaće kostime sa trouglastim gornjim delom ili haljinski kupaći kostim, dvodelni.
Žene sa telom u obliku jabuke obično imaju velike grudi i stomak, pa bi trebalo da biraju kupaći kostim koji će smanjiti vizuelni efekat velikog stomaka. Dvodelni kupaći kostim takozvani bikini – gornji deo sa ojačanim korpama i donji deo sa višim strukom bio bi idealan za žene ovog oblika tela.
Za žene sa telom u obliku trougla, koji se naziva i obrnuti trougao, potrebno je vizuelno proširiti donji deo tela. Gornji deo bikinija sa vezicama na leđima i donji deo kupaćeg kostima sa detaljima oko kukova bili bi dobar izbor.
Visoke žene mogu da izaberu bilo koju vrstu kupaćeg kostima, ali bi bilo dobro izabrati one koji vizuelno skraćuju noge. To može učiniti monohromatski kupaći kostim ili onaj sa tamnijim nijansama na dnu.
Niske žene treba da izbegavaju kupaće kostime i biraju dvodelni ili jednodelni kupaći kostim koji ističe njihove noge. Takođe, dobar izbor su i kupaći kostimi sa vertikalnim linijama ili šarama koji stvaraju vizuelnu iluziju dužine.

Dodatne cake za izbor pravog kupaćeg kostima

Kada je u pitanju izbor dizajna i boje kupaćeg kostima, treba imati na umu nekoliko stvari.
Žene koje žele da sakriju stomak treba da izaberu tamnije boje i jednostavan dizajn, bez previše pažnje na donji deo kupaćeg kostima. Pored toga, ravniji uzorci kao što su pruge i kvadrati mogu pomoći u stvaranju vizuelne iluzije vitkijeg stomaka.
S druge strane, žene koje žele da istaknu velike grudi treba da izaberu kupaći kostim sa ojačanjem, kao što je push-up grudnjak ili bikini gornji deo sa ojačanim korpama.
Žene širih kukova trebalo bi da izaberu donji deo kupaćeg kostima tamnijih nijansi i jednostavnijeg dezena, dok bi gornji deo trebalo da bude svetliji i sa širim naramenicama.
Žene sa uskim bokovima treba da izaberu donji deo kupaćih kostima sa detaljima poput volana i svetlijih nijansi kako bi vizuelno povećali veličinu svojih kukova.

Modni dodaci i kupaći kostim

Pored izbora kupaćeg kostima, važno je znati da veliku ulogu na plaži imaju i modni dodaci. Sunčane naočare, šeširi, ogrlice i narukvice mogu da dodaju vašem celokupnom izgledu i osećaju samopouzdanja na plaži. Osim toga, marame i pareo haljine mogu poslužiti kao dodatni komad odeće koji možete da nosite preko kupaćeg kostima ako se osećate neprijatno u kupaćem kostimu koji više otkriva.

Herbafast “pomaže” u odabiru kupaćeg kostima

Na kraju, želimo da istaknemo da ne postoji jedan „idealan“ kupaći kostim za svaki tip tela. Svi oblici tela su lepi i zaslužuju da budu istaknuti na plaži. Izbor kupaćeg kostima treba da bude zabavan proces, a cilj je da se osećate dobro u sopstvenoj koži bez obzira na oblik tela i kupaći kostim koji odaberete.

Herbafast vam može pomoći da se osećate bolje u svojoj koži. Na vreme poručite svoj Beauty&Slim paket za 30 dana i prođite kroz fazu detoksikacije organizma, gubljenja viška kilograma i “peglanja” celulita. Sigurni smo da će nekoliko kilograma manje povećati vaše samopouzdanje, a samopouzdanje je, složićete se, najbolji modni dodatak koji možete da nosite. Izaberite kupaći kostim koji vam odgovara i uživajte u vremenu na plaži!
Indeks telesne mase je metoda računanja uhranjenosti.
Izračunaj indeks telesne mase

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa