KAKO DA IZGUBIM KILOGRAME, A NE NOVAC?

kako-da-izgubim-kilograme
Kako da izgubim kilograme, kako brzo da smršam, kako da zategnem stomak, kako da… Nastavi niz. Koliko puta si postavila sebi ova pitanja, a Google i internet pitala za odgovor? Ponavljaš li iznova svake godine ovaj postupak isprobavajući neki novi trik za mršavljenje? Internet jeste prepun saveta i proizvoda koji ti obećavaju sjajne rezultate, ali kada ih primeniš u praksi priča je nešto drugačija – oni jednostavno ne daju nikakve rezultate! Kada naiđeš na neki savet ili proizvod najbolje je da se što bolje raspitaš o njemu, proveriš da li je zdravo, da li je još nekome pomoglo, šta kažu stručnjaci… Jer su mnogi od njih napravljeni samo kako bi stanjili tvoj novčanik, ali ne i struk!

ZAŠTO TVOJ NOVČANIK MRŠAVI, A TI NE?

Kada u Google ukucaš „mršavljenje“ izlazi pregršt informacija i saveta, a prava umetnost je razložiti činjenice od praznih priča. Uzevši u obzir to da mnogi ne žele da se odreknu svojih omiljenih slatkiša i loših navika, uradiće sve i poverovati u magična rešenja kako bi zadržali te navike. Istina je da ako ti ne radiš na sebi – ne može ni jedno čarobno rešenje koje se nudi na internetu da ti pomogne. Neudobni korseti za tanak struk, helanke za mršavljenje, čokoladice bez šećera i kalorija – SVE MI DAJ! Zvuči li ti poznato? Hajde da malo „pričamo“ o tome. izgubi-kilograme-ne-novac

KORSETI ZA TANAK STRUK

Korseti za mršavljenje i izvajan struk su postali veoma popularni, pogotovo na društvenim mrežama, gde možeš videti mnoge poznate ličnosti koje kače atraktivne slike upravo noseći ovaj magičan pojas za koji tvrde da će da ti pomogne da dođeš do željene figure, da ćeš uz njega izgubiti višak kilograma i da će ti pomoći da smanjiš prekomeran unos hrane. Hej, pa naravno da nećeš imati potrebu da jedeš kada su ti svi unutrašnji organi pritisnuti. Razmisli samo koliko je uopšte ova metoda zdrava? Pa i nije baš, složićemo se ovde. S druge strane, da li zaista misliš da sve te poznate ličnosti iza sebe nemaju personalne trenere, nutricioniste i osobe koje se samo bave njihovim fizičkim izgledom, dobar deo njih upravo od toga (svog fizičkog izgleda) i živi. Sigurno je da svoj izgled nisu prepustili jednom korsetu za mršavljenje!

ZAMENE ZA OBROK

Da, da i ti sigurno imaš neku drugaricu koja zna neku devojku koja je izgubila mnogo kilograma koristeći preparate koji zamenjuju obrok. Uglavnom su to neki čajevi ili šejkovi koji se piju umesto doručka. Doručak je ipak najvažniji obrok u toku dana i ipak bi bilo najbolje da ga ne menjaš sa nekim instant napicima koji ti obećavaju da ćeš uneti sve potrebne nutrijente koji ti trebaju za početak dana. Umesto bacanja novca na šejk za mršavljenje, potroši novac na zdravu hranu. Napuni frižider, voćem, povrćem… potrudi se da redovno doručkuješ i da doručak bude zdrav. Znamo da je ujutru uvek frka i da je lakše promućkati šejker gore dole i doručak spreman. Međutim, ukoliko se samo malo bolje organizuješ brz, a zdrav doručak sebi uvek stižeš da napraviš! zamena-za obrok-sejk

ORGANSKA HRANA

Odmah na početku – nemoj pogrešno da nas shvatiš i odmah osudiš. Objasnićemo šta tačno mislimo. Ovde ne želimo da kažemo da organska hrana nije zdravija. Mnoga istraživanja su potvrdila da je organska hrana prirodnija, da sadrži više nutrijenata i vitamina, antioksidanata, dok druga i nisu našla neke značajne razlike u organskoj i regularnoj hrani. Ne želimo da biramo stranu, ali jedno je sigurno: konzumiranje voća, povrća i zdrave hrane bilo da je ona organska ili ne je zdrav izbor za tebe. I da, ukoliko imaš novca sebi da priuštiš organsku hranu – samo napred, međutim, ne bismo voleli da neko odustane od zdravog načina života samo zato što su ga uverili da jedino može do rezultata uz organsku hranu koju možda sebi u ovom trenutku ne može da priušti. Trudi se da jedeš zdravu, sveži i što manje onu fabriči obrađenu hranu.

ONDA, KAKO DA IZGUBIM KILOGRAME?

Pored svih saveta koje si probala i koliko god da se trudiš da smršaš, imaš osećaj da ne stižeš nigde i da rezultati izostaju? Evo nekoliko saveta šta možeš da uradiš.

ZDRAVA HRANA TERETANA

Jednostavno je, ako želiš promenu, ne možeš da nastaviš sa onim što si do sada radila, a da očekuješ drugačiji rezultat. Striktna dijeta ti nije potrebna, kao ni izgladnjivanje. Potreban ti je PLAN ISHRANE i da se potrudiš da ta ishrana bude zdrava. Zdrava hrana ne znači da si na dijeti i u nekom restriktivnom režimu ishrane, to znači da biraš ono što je zdravo i najbolje za tebe. Umesto pohovanog belog mesa i pomfrita, možeš da pojedeš barenu piletinu sa povrćem. Vidiš, to su samo neke sitnice, pitanje je da li želiš da se prilagodiš. Ako ne znaš kako da počneš i kako da organizuješ svoju ishranu, više o online mesečnom planu ishrane možeš da saznaš OVDE. Kada u naslovu kažemo „teretana“ mislimo na bilo kakvu fizičku aktivnost. Ne voliš fitnes centre – ne moraš da ideš, ali se potrudi da u toku dana odvojiš bar pola sata za neku fizičku aktivnost, vozi rolere, biciklo, prošetaj, uradi vežbe kod kuće, upiši jogu, kreni na časove plesa.

Sve se računa osim energije koju trošiš na izgovore.

fizicka-aktivnost-i-mrsavljenje

DONOSI ZDRAVE ODLUKE SVAKODNEVNO

Ne od ponedeljka! Svaki dan. Svaki dan je pravi dan za zdrave odluke. I važno je da ih održiš, da te svakodnevne odluke pređu u naviku, da zdrav način života postane tvoj stil života. Pij vode redovno, hrani se zdravo, nađi vreme za fizičku aktivnost, i kažemo DA za bilo koju odluku koja će da unapredi tvoje zdravlje i tvoj kvalitet života.

KADA BIRAŠ POMOĆ BIRAJ ZDRAVO I PROVERENO

Ima onih koji čim naprave neke sitne izmene igube željeni višak i koriguju figuru, međutim, znamo da ima i onih kojima se, što bi se reklo, kilogrami „lepe“ kako popiju čašu vode. Ako spadaš u ovu drugu grupu, razumemo te. Nekad jedostavno ne možeš sve sama i u redu je da ti treba pomoć na putu ka rezultatu. Ali, kako smo već gore napomenuli treba da budeš oprezna prilikom izbora. Na šta treba da obratiš pažnju? -Da je provereno i odobreno od strane stručnjaka. (npr. EFSA – evropska agencija za bezbednost hrane) -Da je na prirodnoj bazi -Da nema štetne posledice po zdravlje -Realna i prava iskustva i rezultate korisnika Ukoliko ispunjavaju ove uslove, samo napred. Jednostavno, nekada nam je potreban dodatan vetar u leđa. Ne moraš više na internetu da tražiš odgovor na pitanje „kako da izgubim kilograme“ sad imaš sve što ti je potrebno. Čekamo te na cilju!    

Za zdravo mršavljenje, odaberi

HF Beauty&Slim paket

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa