ŠLAUF NA STOMAKU? MALE TAJNE KOJE ĆE VAM POMOĆI DA GA „IZDUVATE“

Šlauf na stomaku – jedan od glavnih problema koji muči one koji žele da smršaju. Upravo su zone – stomak i bokovi najkritičnije i većina vas bi želela da masne naslage prvo nestanu sa te regije. Na žalost, ne možete samo da poželite i da masne naslage preko noći nestanu, moraćete ipak malo na tome i da radite. Dobra vest je što postoje male tajne koje vam proces skidanja masnih naslaga sa stomaka i bokova mogu olakšati.

Uz odgovarajuće suplemente i dodatke ishrani, brža eliminacija ovih masnih naslaga je moguća. Pored toga, ako se uvedu vežbe koje pogađaju tu regiju, ravan stomak neće biti nešto o čemu samo maštate. To može biti vaša realnost.

Dakle, koji su to suplementi i koje su to vežbe, otkrivamo dalje u tekstu!


zdravo-mrsavljenje

KAKO SE REŠITI ŠLAUFA NA STOMAKU?

Ukoliko postavljate često sebi ovo pitanje, pokušavate da ga se rešite i ne uspevate – vreme je da nešto promenite, pristupite drugačije. Pitate se odakle onda početi i šta probati?

Postoje tri ključne svari, a to su:

-Suplementi i dodaci ishrani koji podstiču sagorevanje masnih naslaga i podstiču dobro varenje i probavu

-Vežbanje

-Zdrava ishrana

To je to. Da, lista je tako kratka i ako sve delove poštujete, na dobrom ste putu da se rešite dosadnog šlaufa na stomaku.

KOJI SUPLEMENTI VAM MOGU POMOĆI?

Odabir pravih dodataka ishrani mogu vam biti od velike pomoći kada je u pitanju mršavljenje i sagorevanje viška masnih naslaga. Trebaju vam dodaci ishrani koji podstiču sagorevanje masti, sprečavaju dalje gojenje i daju vam dodatnu energiju.

Ako tražite najbolje suplemente za gubitak masnih naslaga na stomaku, ovo su dve glavne stvari  koje će vas zanimati:

-Gubitak telesne težine

-Pojačano sagorevanje masti

Dodaci ishrani koji pomažu u mršavljenju mogu izazvati da se brže osećate sito tokom jela, što znači da ćete u totalu jesti manje. Oni koji sagorevaju masti pomoći će vašem metabolizmu da sagoreva više kalorija u mirovanju ali i tokom vežbanja.

Ovo su naši omiljeni dodaci ishrani u obe kategorije.

glukomanan-za-mrsavljenje

DA LI STE ČULI ZA GLUKOMANAN?

Glukomanan je rastvorljivo vlakno uzeto iz biljke konjac. Ali, šta uopšte znači rastvorljivo vlakno?

Kada unesete glukomanan on će se raširiti u vašem stomaku, odnosno – nabubriće vezujući vodu za sebe. Na taj način, zauzeće prostor u vašem želucu, a upravo će to učiniti da se osećate sito. Vaša potreba za hranom će se smanjiti. Mnoge studije su pokazale da glukomanan pomaže kada je u pitanju mršavljenje.

Glukomanan će smanjiti apsorpciju masnih kiselina i regulisaće koncentraciju holesterola u krvi.

Pored svega navedenog, postoje i dijetalna vlakna koja nisu rastvorljiva u ljudskom organizmu (Nutriose®). Upravo zbog ovoga, glukomanan u kombinaciji sa vlaknima Nutriose podstiče rad mišića creva i poboljšava probavu.

Sada kada smo prepolovili unos masti i prekomernih kalorija, vreme je za suplement koji vam može pomoći da sagorite već nataložene masne naslage.

POJAČAJTE TERMOGENI EFEKAT UZ KAPSAICIN

Kapsaicin je aktivna komponenta iz ljutih papričica, a ukoliko se kombinuje sa drugim termogenim sastojcima veoma brzo može pokazati pozitivne efekte.

Zato kapsaicin i piperin (alkaloid koji je odgovoran za ljutinu bibera) predstavljaju izuzetno moćnu kombinaciju.

Ova dva prirodna sagorevača masti podstiču snažan termogeni efekt koji doprinosi tome da se masno tkivo brže troši oslobađajući toplotu.

Na taj način se nagomilane masne naslage eliminišu, naročito sa kritičnih regija kao što su stomak, struk, bokovi i butine. Prirodni sagorevači masti podstiču oslobađanje energije pa je efekat dvostruk: mršavite, a istovremeno imate i više energije.

ČAROBNE VEŽBE NE POSTOJE

Iako je primamljivo pomisliti kako postoji nekoliko vežbi koje možete da uradite i instant smanjite masne naslage na stomaku, realnost je ipak drugačija.

Međutim, postoje vežbe koje smanjuju generalno masne naslage u organizmu i vežbe koje mogu da zategnu mišiće na stomaku. Kada se one kombinuju, rezultati mogu da se očekuju. Masne naslage se smanjuju, a mišići jačaju.

vezba-za-stomak-plank

ZAŠTO SU KARDIO VEŽBE VAŽNE?

Najjednostavnije rečeno, kardio vežbe su one vežbe koje podstiču brži rad srca i ubrzanje pulsa. Postoji veza između aerobnog vežbanja i smanjenja viscelarnih masti, zato su one tako važan deo kada se govori o skidanju masnih naslaga sa stomaka.

Predlog kardio aktivnosti koje možete da primenite: brzo hodanje, trčanje, plesanje, plivanje, vožnja bicikla, rolera, tenis…

Za poboljšanje sveopšteg zdravlja i pokretanje metabolizma masti, se preporučuje bar 30 minuta kardio aktivnosti svaki dan.

VEŽBE ZA BOLJI TONUS MIŠIĆA STOMAKA

Mišići će vam pomoći da sagorite više kalorija u mirovanju, nego što to čine masti. Što znači da -što više mišićne mase imate, na dobrom ste putu da budete i ostanete fit.

Za razliku od sagorevanja masnih naslaga, vežbama možete da targetirate određene grupe mišića.

Ukoliko su vam potrebne ideje za vežbe za stomak i to smo vam pripremili: vežbe za stomak nedelja 1, vežbe za stomak nedelja 2, vežbe za stomak nedelja 3, vežbe za stomak nedelja 4, vežbe za stomak nedelja 5.

ISHRANOM PROTIV UPORNOG ŠLAUFA NA STOMAKU

Kada kažemo zdrava ishrana nikako ne mislimo na dijete i na izgladnjivanje. Za nas zdrava ishrana podrazumeva unos voća i povrća, unos dovoljno vode, pripremu hrane kuvanjem, grilovanjem… S druge strane smatramo da biste trebali da izbegavate masnu i prženu hranu, previše slatkiša, grickalica, sokova, energetskih napitaka, kao i industrijski obrađenu hranu. Dakle, vrlo je jednostavno i zapravo su ovo stvari koje većina zna ali ne primenjuje.

Vreme je da se to promeni!

zdrava-hrana-i-mrsavljenje

DA ZAJEDNO ZAKLJUČIMO

Uz pravi izbor dodataka ishrani i uz vežbanje i zdravu ishranu možete da očekujete rezultate koje priželjkujete.

Kada birate suplemente i dodatke ishrani, vodite računa da su na prirodnoj bazi, da ne izazivaju dobro poznati jojo efekat i da imaju višestruki efekat (sagorevanje masnih naslaga, sprečavanje prekomernog unosa kalorija, ubrzavanje metabolizma, jačanje imuniteta…)

Kombinovanjem kardio aktivnosti i vežbi za jačenje mišića stomaka, možete posmatrati kako šlauf polako nestaje.

Dok će zdrava ishrana upotpuniti celu sliku. Pomoći će vam da se osećate sito nakon jela, bez potrebe za slatkišima i grickalicama.

Sada imate sve informacije koje su vam potrebne da krenete. Iskoristite ih, a mi vas čekamo kod cilja. Ovog leta plivamo bez šlaufa!

Za zdravo mršavljenje, odaberi

HF Beauty&Slim paket

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa