април 30, 2018

Šta se desi kada u Google pretraživač ukucaš „brzo mršavljenje iskustva“

kako-brzo-da-smršamBrz način života podrazumeva danas sve manje vremena, pa smo tako prihvatili da nam je i hrana brza, da je doručak s nogu, da pauza za ručak ne postoji, da hranu gutamo, a ne žvaćemo (jer je l’ ko još ima vremena za to) a ono u čemu smo još u potrazi jesu i brzi rezultati. Sebe stavimo na poslednje mesto, a onda smo u potrazi za magičnom formulom koja glasi: „Uz što manje rada – što više rezultata.“

Zato i nije čudno što su posebno popularne teme u vezi sa mršavljenjem, dobrim izgledom, fitnesom, vežbanjem i svim što je povezano sa zdravim načinom života, dijetama i mršavljenjem. Ove teme pogotovo sada odzavnjaju u ušima, pojavljuju se na društvenim mrežam, televiziji i instagram ekperti iskaču praktično iz frižidera. A za to je krivo leto koje se bliži i kada konačno shvatimo da ovog leta zaista ne želimo da prošetamo taj višak kilograma na plaži, kreće „borba.“

DA PITAMO GOOGLE ŠTA KAŽE ZA „BRZO MRŠAVLJENJE ISKUSTVA“ 

Obaveza milion, posao, faks, deca, kuća, ma ne znate na listi ni šta još sve imate kao obavezu i teretana ili fitnes centar jednostavno neće naći svoje mesto tu. Ali, ipak ste odlučili da smršate i u nadi da će vam Google ponuditi odgovore na sva vaša pitanja kucate „kako brzo da smršam“, „kako da izgubim salo sa stomaka“, „najbolje vežbe za zatezanje“, „dijete iskustva“, „kapsule za mršavljenje.“ Kao i uvek Google sveznalica nudi odgovore na sva vaša pitanja brzinom klika „entera.“

U zavisnosti od toga šta ste tražili i koji ste problem konkretno ciljali ponuđena vam je prva strana Googla, a ako je na prvoj strani Googla sigurno znači da je to nešto mnogo dobro.

ČUDOTVORNE, NEVEROVATNE I BRZE DIJETE 

Ako ste od onih koji žele brzo mršavljenje kroz još bržu dijetu, na netu vaš čeka pregršt ideja. Citrus dijeta za brzo mršavljenje, medicinska dijeta, „neverovatna dijeta od koje je Milica smršala 19 kilograma za samo 2 nedelje“ to su samo neka rešenja koja se nude. Često je teško da u obilju informacija nađemo one kojima se može verovati. Zato ovde želimo da vam skrenemo pažnju na to da ukoliko tražite odgovarajuću dijetu za sebe prvo konsultujete lekara ili nutricionistu, shvatite i razumete svoje telo i ono šta mu treba.

Kao što je neka vrsta goriva odgovarajuća za određen automobil, tako i mi moramo da biramo odgovarajuće „gorivo“ za naše telo kako bi postiglo nabolje „preformanse.“ Ono što je „radilo“ za Milicu, ne znači da će i za nekog drugog. Drugi problem, koji se javlja kada tražimo brzo rešenje za skidanje kilograma, jeste naše zdravlje koje često olako shvatamo. Neke od dijeta koje možete naći na internetu neretko odlaze u krajnost i više liče na izgladnjivanje.

Organizmu je potrebno da zadovolji neke osnovne nutritivne i energetske potrebe koje su mu neophodne za normalno funcionisanje. Ukoliko se budete izgladnjivali, ne samo da će vaš trud biti uzalud (sve i da izgubite 10 kilograma za nedelju dana) jer će vam se izgubljeno nakon nekog vremena vratiti, čuli ste svi za dobro poznati jo jo efekat, već ćete se tokom celog procesa osećati umorno, bez energije, bićete razdražljivi, uticaće na vašu koncentraciju… Zato neka vam na prvom mestu bude vaše zdravlje, a onda u skladu sa tim potražite savet od proverenog stručnjaka ili bar budite sigurni da iza nekog blog posta koji garantuje brzo mršavljenje i rezultat stoji neko sa iskustvom.

VAŠ PERSONALNI TRENER ONLINE

Ukoliko ipak spadate u grupu koja traži brzo rešenje za vežbe za ciljanu mišićnu grupu internet vam takođe nudi brza, jednostavna, proverena i „stvarno deluje“ rešenja. Ovde takođe želimo da vas upozorimo na nekoliko stvari.
To što imate želju da se pokrenete je sjajno! I što želite pored obaveza da se aktivirate, pa makar to bilo i kod kuće. Ko kaže da dobar trening ne može da se uradi u stanu, dvorištu kuće ili nekom sportskom terenu napolju?

Međutim, i ovde plivamo u moru stručnjaka, fitnes instruktora i eksperata. Nemojte pogrešno da shvatite, ima ih, samo je opet potrebno da budete oprezni i da pratite program, blog, instagram profil ili youtube kanal onoga za koga znate da je školovan, ima licencu ili znanje i višegodišnje iskustvo za tako nešto. Kako je sama tema stekla veliku popularnost, postoji mnogo samoproklamovanih trenera kojima je u fokusu da steknu slavu i popularnost, a pomoć drugima im nije na prvom mestu. Zato ne izlažite sebe riziku da se povredite radeći vežbe koje nisu predviđene za vas, intenzitetom koji vam ne odgovara ili čak vežbe koje nemaju nikakav efekat. Mnogo je zabluda i mitova, zato ne dozvolite da vam ih neko prodaje.

ČAROBNI PREPARATI ZA MRŠAVLJENJE

Još jedna tema iz koje iskaču čarobni čajevi za brzo mršavljenje, šejkovi za skidanje kilograma, napici koji čine čuda. Kada je reč o ovoj temi, na internetu ne manjka informacija (ima istinitih ali i onih koje su daleko od toga) Ono što vam skoro niko neće reći jeste da čarobni napitak za brzo mršavljenje ne postoji. Ako želite da gubitak bude trajan, bezbedan i zdrav, onda ćete to morati da uradite postepeno i da odvojite vreme. Svaki dan po malo. Jedna kapsula za mrsavljenje ne može da bude zamena za obrok, a ukoliko ste naišli na neki od čarobnih napitaka koji se predstavljaju kao zamena za obrok, dobro se informišite o tom proizvodu, pitajte stručna lica za savet pre nego što odlučite da počnete da koristite tako nešto.

ZDRAVO MRŠAVLJENJE NIJE SAMO JEDNO OD 

Na šta ovde tačno mislimo? Izlistali smo samo neke od problema sa kojima se sigurno susrećete ukoliko tražite rešenje za brzo mršavljenje. Što bi se reklo „što je brzo to je i kuso.“ Zato nemojte birati samo ishranu ili samo trening, ili se odlučiti na konzumiranje nekog preparata za brzo mrsavljenje. Ono što je potrebno jeste da se odlučite za zdrave navike, za zdrav način života, a to ćete postići jedino tako što ćete popraviti ishranu, fizički se aktivirati i ukoliko vam je potrebno izabrati odgovarajući dijetetski proizvod koji će vam dati podršku, odnosno podstaći rezultat na tom putu. Ne, ne morate da držite dijetu da bi došli do željenog rezultata, bitno je da promenite način ishrane, da ona bude zdrava, obogaćena povrćem, voćem, proteinima i ostalim elementima koji su vam potrebni.

Odbacivanje određenih navika u periodu od dva, tri meseca neće vam učiniti uslugu, niti ćete uživati u procesu jer vam je tad cilj da samo „pregurate“ taj period koji ste sebi zacrtali. Ako su vam u mislima već na samom početku kasna druženjima sa frižiderom kojima čekate da se vratite kada završite sa tim „brokolijem“ koji ćete da jedete naredna tri meseca, rezultatima nemojte da se nadate. Isto važi i za trening. Uživajte u procesu, nemote terati sebe da radite vežbe u teretani ako vam to ne odgovara, mogućnosti ima, na vama je da izaberete pravu fizičku aktivnost za sebe. A kada govorimo o dijetetskim preparatima i oni mogu biti sjajna podrška na putu ka zdravom mršavljenju ukoliko ste sigurni da su kinički testirani, bezbedini po vaše zdravlje, a obratite i pažnju na posebne benefite pri izboru kao što je na primer prirodna baza proizvoda.

Ukoliko ste se pronašli u nekom od redova i ukoliko tragate za nečim što će vam pomoći da se rešite viška kilograma, naš tim stručnjaka, lekara, farmaceuta i nutricionista vam stoji na raspolaganju. Od njih u svakom trenutku i bez ikakve obaveze možete dobiti savet i odgovor na bilo koje pitanje u vezi sa mršavljenjem, ishranom ili dijetetskim preparatima.

Možete da kliknete na live chat u donjem desnom uglu ekrana i odmah postavite pitanje, a možete nas kontaktirati i putem svih društvenih mreža kao i putem e-maila. Naš tim stručnjaka je tu za vas i čeka vaša pitanja.

Blog, Edukacija , ,

Napišite odgovor

avatar

Ovaj sajt koristi Akismet kako bi smanjio broj spam komentara. Pročitajte politiku privatnosti.

  Obaveštenja  
Obaveštavaj me o

Voliš popuste? Želiš sveže vesti iz sveta uspešnih i zdravih?

Prijavi se na Herbafast zdravu newsletter listu i do par puta nedeljno će na tvoju email adresu stizati zanimljive vesti iz sveta zdravog života i mršavljenja. Šaljemo i poklone, popuste i akcije ;)

Tvoje informacije neće biti zloupotrebljene niti dalje prosledjivane