UPUTSTVO ZA MRŠAVLJENJE: STROGO “NE” I OBAVEZNO “DA”

Sigurni smo da ste već previše puta koristili neko „sigurno radi“ uputstvo za mršavljenje. Bila to dijeta koja topi sav višak kilograma ili vežbe koje donose rezultate za samo 10 dana, verujemo da vam je toga dosta. Nešto je od svega što ste isprobali dalo rezultate, nešto, odnosno većina, ipak nije. Ono što želite sigurno nije samo da izgubite kilograme, već kad to činite želite da to bude na duge staze. Razumemo. Međutim, mnoga brza rešenja imaju bumerang odnosno takozvani jojo efekat. Kilogrami brzo nestanu, ali se isto tako brzo i vrate. I opet ste na početku. Zato vam ovde ostavljamo jedno jednostavno uputstvo za mršavljenje. Nisu to nikakve skrivene stvari i trikovi, većinu ovoga znate. Ono što treba da prihvatite jeste da je zaista tako jednostavno i da promena kreće od vas. mrsavljenje-ishrana

AKO ŽELITE DUGOROČNE REZULTATE OVO NEMOJTE DA RADITE

SIROMAŠNI OBROCI I IZGLADNJIVANJE

Postoji toliko zdravih načina da izgubite višak kilograma – izgladnjivanje definitivno nije jedan od njih. U potrazi za pravim rešenjem mnogi su se našli u situaciji da redukuju ishranu do te mere da ugroze svoje zdravlje. Šta se uopšte postiže izgladnjivanjem? Ceo dan mislite na hranu i kako biste nešto pojeli. Gladovanje nije rešenje za mršavljenje. Hrana je gorivo koje je potrebno telu i podjednako je važna za fizičko i psihičko zdravlje. Kada smo gladni naše telo traži nutrijente i trebali bismo tu potrebu da zadovoljimo hranom koja je puna hranljivih materija. Dakle, dokle god birate zdrave namirnice za zadovoljavanje te potrebe, nemate zbog čega da brinete. Pa čak i onda kada vam se nešto gricka, postoje zdrave grickalice. Dakle, ne jedete manje da biste izgubili višak kilograma, već jedete pametnije! preskakanje-obroka

PRESKAKANJE OBROKA

Povezano sa temom gore. Izgladnjivanje i preskakanje nekog od obroka kako biste igubili kilograme nije rešenje. Ne doručkujem, ne ručam ili ne večeram da se rešim viška kilograma – da li ste ikada rekli nešto ovako? Ukoliko, na primer, preskočite doručak, velika je verovatnoća da ćete kasnije u toku dana imati veću potrebu za slatkišima, grickalicama i hranom koja nije dobra za vaše zdravlje. I svaki put kad osetite glad dolazite u iskušenje da ju utišate nečim „na brzinu“, a to uglavnom nikad nije neki zdrav izbor.

MONOTONE DIJETE

Nemojte da nas shvatite pogrešno, mnoge dijete daju rezultate. Međutim, nije svaka dijeta za svakoga i ne biste trebali da se odlučite za neku posebnu dijetu koju je držala vaša komšinica ili drugarica. Dijetu biste trebali da odredite sa nutricionistom u skladu sa vašim potrebama, životnim navikama i ciljevima i da pratite kakve rezultate vam ona donosi. Harniti se zdravo i držati dijetu nisu iste stvari. uputstvo-za-mršavljenje-blog

JEDETE HRANU KOJU NE VOLITE

Zašto biste to radili? Da, kelj je izuzetno zdrav, ali ako ne volite kelj, nemojte ga jesti. Jedite običnu zelenu salatu ako nju više volite. Da biste uspeli u svojim zdravim namerama i promenama morate sve što radite da i volite. Da biste se pridržavali određene ishrane, potrebno je da nađete zdrave namirnice u kojima uživate i koje volite da spremate i jedete. Nikakve koristi neće biti od toga ako spremate obrok od namirnica koje ne volite.

SAMO ZDRAVA ISHRANA NIJE DOVOLJNA

Ako je vaša ishrana „siromašna“, ubacivanje kelja ili avokada s vremena na vreme neće nadoknaditi ostale loše izbore. Ako želite dugoročne rezultate i promene, fokusirajte se na to da izbegavate i hranu koja nije dobra za vas. Zdrava ishrana nije dovoljna ukoliko se ne odreknete one loše.

KOMPENZACIJA ZA BRZU HRANU U TERETANI

Zvuči kao prosta matematika, ali telo je mnogo više od proste matematike. Ne možete da očekujete da pojedete brzu hranu i onda u teretani vežbama to da poništite. Takođe, trening nikako ne bi trebao da bude povezan sa kaznom, tj. da vam bude kazna za nešto što ste pojeli. Zdrava hrana je veoma važna kada je trening u pitanju i ako telu ne obezbeđujete adekvatne nutrijente, trčite samo u krug.

ODLUKE ZA DUGOROČNE REZULTATE

Nema prečice za mršavljenje, ali postoje strategije koje vam mogu pomoći da pobedite. dugorocni-rezultati-ta-mršavljenje

JEDITE PRAVU ZDRAVU HRANU

Sveže namirnice, voće i povrće, namirnice bogate hranljivim materijama za vaše telo su pravi izbor. Često pitate koja je najbolja dijeta za dugoročne rezultate? Međutim, za nas to nije dijeta, već zdrava ishrana, bez ograničavanja, ukidanja… Nije tako teško, iako su vas uverili u nešto sasvim drugo.

IZBEGAVAJTE INDUSTRIJSKI PRERAĐENU HRANU

Kako smo već pomenuli, zdrava ishrana je važna, ali ono što je dodatno bitno jeste da izbegavate onu lošu hranu i namirnice. Brza hrana, industrijska hrana, slatkiši, testa i sve te ostale poslastice koje vas mame. Teško je odupreti im se, pogotovo na početku. Kada pređete na zdravu ishranu shvatićete, ne samo da radite nešto dobro za svoju liniju, već i za sveukupno zdravlje. Imaćete više energije, duže ćete biti siti i osećaćete se bolje. Pored toga, iako pojedete nešto što se ne uklapa u potpunosti u tu vašu zdravu ishranu, neće vas gristi savet, jer jedna poslastica ne može da pokvari sve zdravo što jedete i činite za sebe. vezbanje

BUDITE STRPLJIVI

Nešto što mnogima nedostaje i to baš na početku kada je najteže. Ostvarivanje cilja zahteva tri važne stvari – rad, upornost i strpljenje. Ovo ne znači da stalno i uvek sve treba da bude savršeno, to znači da i u onom momentu kada vam je teško i kada vam se čini da ste nešto pogrešili, nastavite dalje. I molimo vas, nemoje izgubiti motivaciju. Možete vi to! Zato, budite strpljivi, višku kilograma nekad treba malo više vremena da se „odlepi“ od vas. Vi samo ostanite verni toj svojoj nameri.

NEKA TO BUDE VAŠ STIL ŽIVOTA

Nema te dijete koja će vas učiniti zdravim zauvek. Onog trenutka kada se vratite strim navikama vraćaju se i svi ostali problemi kao i višak klikograma. I da, slažemo se da je teško usvojiti zdrave navike pored svih izazova. Okoline, prijatelja koji ne vode računa o tome, nedostatka vremena, obaveza… ali morate naći vremena za sebe. Da ne biste posle morali da nađete vremana za lekara. Nije lako, ali vredi.

Zato, neka zdrave odluke budu vaš stil života, vaš prvi i jedini izbor, budite posvećeni do kraja. Pitanje je da li poštujete i volite sebe toliko?

Za zdravo mršavljenje, odaberi

HF Beauty&Slim paket

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa