септембар 12, 2018

ZDRAVIJI IZGLED UZ ELIMINACIJU TOKSINA

Ako želiš da očistiš svoje telo, poboljšaš izgled i poboljšaš svoje zdravstveno stanje, primeni ovih nekoliko saveta i ubrzo ćeš primetiti pozitivne rezultate!

Znamo da ubrzan životni tempo, neredovni obroci i nedovoljno sna utiču nepovoljno na opšte stanje našeg organizma. Još uvek je lepo vreme i izbor namirnica na pijacama je šarenolik, što znači da su još uvek savršeni uslovi da izvučemo ono najbolje iz sebe i da zablistamo, zar ne?

Da bismo to i postigli, najpre moramo izbaciti sve one stvari koje nam stvaraju toksine u telu, a to su svakako: neprospavane noći, odsustvo fizičke aktivnosti, neredovni obroci, svakodnevna izloženost stresu, sklonost ka preteranoj upotrebi nikotina, kofeina i alkohola. Bilo da si tinejdžer koji ovo leto provodi u ludom provodu sa društvom, student koji veliki broj sati provodi nad knjigom, majka koja od obaveza ne nalazi vreme za sebe ili zrela žena koja veliki deo dana provodi na poslu, nemaš izgovor za zanemarivanje svog tela i igleda!

Poslušaj svoje telo, posveti mu se, očisti ga od toksina! Jer u zdravom telu je i duh zdrav, složićeš se. Uvrsti ovih nekoliko saveta u svoju svakodnevicu i zadovoljstvo rezultatima sigurno neće izostati:

1. Ustani malo ranije

Navij sat deset minuta ranije. Neka to bude samo tvojih nekoliko minuta. Čim ustaneš, pokreni svoje telo, dobro se istegni poput mačke, probudi mišiće i uplovi osvežen u novi dan. Diši duboko, uravnoteženo i polako. Nakon nekoliko dana primene ovog saveta primetićeš da ti je lakše da obavljaš određene zadatke, osećaćeš se svežije i spremnije za aktivnosti koje te čekaju tokom dana. Čak ti predlažemo, ako imaš vremena ujutru, da izdvojiš 10 minuta za jedan kratak trening. To je buđenje organizma na najbolji način.

zdraviji-izgled-rano-ustajanje

2. Pokreni svoj metabolizam na najzdraviji način

Nikada ne preskači doručak! Izbegavaj da prvi obrok imaš u vreme ručka. Po preporuci nutricionista, najbolje bi bilo da svoj prvi obrok pojedeš sat vremena posle buđenja. Oslušni svoje telo i pojedi u datom trenutku ono što ti najviše prija, pritom vodeći računa da to što unosiš ima neku pozitivnu nutritivnu vrednost i da nema negativne posledice po tvoj izgled. Dakle, trudi se da izbegavaš npr. toplo testo, koliko god ono primamljivo mirisalo iz pekare svako jutro jer, dugoročno gledano, neće te zasititi, već će zamaskirati glad i ubrzo ćeš ponovo osetiti glad. Ovo te može dovesti do potrebe za raznoraznim grickalicama i slatkišima kao energetskim pićima. Eto viška kilograma, osećaja tromosti, pospanosti i opadanja opšteg kvaliteta dnevnih aktivnosti. Umesto toga, svoj dnevni meni započni izbalansiranom ishranom, žitaricama, svežim voćem, niskokaloričnim mlečnim proizvodima. Ako voliš pecivo, uvek se opredeli za ona koja su umešena od integralnog ili ražanog brašna.

3. Detoksikacija organizma VS izgladnjivanje

Vreme je da razbijemo ovaj mit! Detoksikacija organizma zasniva se na zdravom načinu života i ne primenjuje se nekoliko dana kao instant metoda za mršavljenje. Smisao detoksa tela ne počiva na izgladnjivanju koje će nas samo učiniti malaksalim i bezvoljnim i nakon kojeg ćemo se ponovo vratiti nezdravim navikama. Česta upotreba ove metode nije nikako dobra jer telo pamti. Nemoj mučiti svoj organizam. Nutricionisti preporučuju Herbafast kapsule kao jedan od saveznika u procesu uspostavljanja zdravog balansa unutar organizma. Herbafast kapsule umanjuju potrebu za gricklalicama, ubrzavaju uspavani metabolizam i čine da se osećaš lagano i fit jer ćeš redovnom upotrebom to i postati. Dakle, ne prepuštaj se strogim režimima ishrane, rigoroznim dijetama, izgladnjivanju i obećanjima da ćeš se istopiti u roku od dva, pet, sedam dana! Ono što je cilj jeste zdrav način života koji će te pokrenuti i činiti zadovoljnim i iznutra i spolja. E, to je detoks uz koji dolazi i dobar izgled!

zdraviji-izgled-hrana

4. Za bolji izgled i zdravlje unosi dovoljno tečnosti

Pod pojmom tečnosti naravno da ne podrazumevamo litre kafe, gaziranih sokova i alkohola. Umesto toga, pij dovoljno vode. Hidratacija tela je izuzetno važna, naročito tokom leta! Odsustvo tečnosti dovodi do bolova u glavi, malaksalosti, osećaja dehidriranosti, pa čak i do nesvestice pri velikim vrućinama. Uvek sa sobom nosi flašicu negazirane vode i često pij po nekoliko gutljaja. Još jedan savet tokom ovih toplih i sparnih dana je da ne presoljavaš svoje obroke, jer so vezuje vodu za sebe. Ukoliko ne unosiš dovoljno tečnosti koja će istu izbaciti iz tela, može doći do osećaja nadutosti i zadržavanja vode u organizmu. Takođe, pij i nezaslađene biljne čajeve čije blagotvorno dejstvo ima povoljan uticaj na izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

5. Spavaj dovoljno

San je neophodan za normalno funkcionisanje tokom dana i definitivno utiče na opšte raspoloženje i kvalitet obavljanja dnevnih aktivnosti. Ako ne spavaš dovoljno, tokom dana osećaš se iscrpljeno i imaš potrebu da unošenjem nepotrebne hrane (najčešće su to slatkiši i brza hrana) nadoknadiš nedostatak energije. Nenaspavan organizam nema snage da pokrene metabolizam i da uspostavi njegovo normalno funkcionisanje. Dakle, nikako nemoj izostaviti poslednji, ali ne i manje važan savet!

Blog, Lifestyle
avatar

Ovaj sajt koristi Akismet kako bi smanjio broj spam komentara. Pročitajte politiku privatnosti.

  Obaveštenja  
Obaveštavaj me o

Voliš popuste? Želiš sveže vesti iz sveta uspešnih i zdravih?

Prijavi se na Herbafast zdravu newsletter listu i do par puta nedeljno će na tvoju email adresu stizati zanimljive vesti iz sveta zdravog života i mršavljenja. Šaljemo i poklone, popuste i akcije ;)

Tvoje informacije neće biti zloupotrebljene niti dalje prosledjivane